Parlamentarai įregistravo nutarimo projektą su siūlymu Vyriausybei parengti juridines ir finansines prielaidas perimti pastatą V.Mykolaičio Putino gatvėje ir numatyti Pamėnkalnio teritoriją skirti Tautos namų – Nacionalinių kultūros rūmų statybai.

Vyriausybei taip pat siūloma parengti Tautos namų projekto įgyvendinimo programą. Seimo narių matymu, rūmuose turėtų būti M.K.Čiurlionio vardo salė simfoninei muzikai, J.Basanavičiaus salė visuomenės renginiams, Lietuvos naujųjų laikų visuomenės istorijos galerija – Atgimimo muziejus, Etnokultūrinis centras.

Projekte konstatuojama, kad Vilniuje ant Tauro kalno esantis sklypas, 1911 metais įgytas už suaukotas lėšas Tautos namų statybai, yra laikytinas „visos tautos nuosavybe ir Lietuvos naujųjų laikų istorijos relikvija“, todėl negali būti naudojamas privatiems tikslams, o tik visuomeniniams.

Nutarimo projektą registravo Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas Eugenijus Jovaiša, parlamentarai Juozas Olekas, Paulius Saudargas, Arūnas Gelūnas, Remigijus Žemaitaitis, Rita Tamašunienė, Linas Balsys.

Planai Profsąjungų rūmų vietoje įkurti Tautos namus Lietuvoje svarstomi jau beveik du dešimtmečius, tačiau projektas nepradėtas įgyventinti.

1911 metais ant Tauro kalno buvo nupirktas žemės sklypas Tautos namams pastatyti. Projekto iniciatorius J.Basanavičius važiavo į JAV rinkti lėšų statyboms. Tačiau ir tuomet Tautos namai Vilniuje nebuvo pastatyti. Dabartinis Vilniaus Profesinių sąjungų kultūros rūmų pastatas pastatytas sovietmečiu, 1964-aisiais.

Vilniaus miesto savivaldybė pernai buvo paskelbusi, kad buvusius Profesinių sąjungų rūmus sieks perimti visuomenės poreikiams.