„Nieko labai gražaus mes nematome“, - teigė sinoptikė.

Šeštadienio naktį lis ne visoje Lietuvoje, tačiau dieną trumpai palyti turėtų beveik visur. Kai kur lis bus su perkūnija, dieną sušils iki 14-19 laipsnių šilumos.

Sekmadienio naktį mažiau lietaus bus pietiniuose ir rytiniuose rajonuose, tačiau vakarinėje šalies dalyje palis gausiau. Dieną trumpi lietūs turėtų pasirodyti daugelyje rajonų.

„Daugiau palyti turėtų vidurio Lietuvoje. Šiauriniame ir vakariniame pakraštyje lietūs turėtų būti mažiau intensyvūs. Tačiau lietus neturėtų būti toks nuo ryto iki vakaro be sustojimo. Gali užeiti liūtis su perkūnija, tada prilis daugiau, bet liūtis bus trumpesnė. Kitur gali palyti ir keletą valandų iš eilės, bet gal ne taip smarkiai“, - sakė sinoptikė.

Kiek ramesnė bus naktis iš sekmadienio į pirmadienį: palis kur ne kur. Pirmadienį dieną daugelį Lietuvos rajonų vėl merks trumpi lietūs.

„Pirmadienio vakaras ir naktis į Jonines, kai visi kūrena laužus, bus ramesnis Aukštaitijoje ir šiauriniuose rajonuose. Pačiame rytiniame Lietuvos pakraštyje apie Vilnių ir ryčiau nuo Vilniaus lietaus tikimybė irgi mažesnė“, - sakė V. Ralienė.

Tuo tarpu Joninių rytą ir dieną turėtų lyti visoje Lietuvoje, vietomis net smarkiai ir su perkūnija. Ilgesnis bei intensyvesnis lietus numatomas vakariniuose ir pietiniuose rajonuose.

„Temperatūra irgi laikysis kaip šiomis dienomis: 14-19 laipsnių šilumos. Kur ilgiau saulė pašvies trumpam temperatūra gali pakilti iki 20 laipsnių, bet nebus didelės šilumos“, - sakė V. Ralienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)