Bendrovės „Transrifus“ direktorius Žilvinas Bliujus DELFI pasakojo dar pernai vykusiam festivaliui išnuomojęs tris sanitarinius konteinerius, kuriuose buvo prausyklos, dušai ir tualetai. Visos paslaugos kartu su pristatymu kaina – per 6 tūkst. Lt.

Tačiau verslininkas tvirtina iki šiol iš festivalį organizavusios viešosios įstaigos (VšĮ) „Laisvalaikio parkas“ negavęs nė lito. Pinigų atgauti esą nepadėjo ir dar gruodį Kauno apylinkės teismo priimtas sprendimas išieškoti skolą kartu su delspinigiais.

„Buvo įmanoma tik susisiekti su „Laisvalaikio parko“ buhalterija, kur sakydavo skambinti direktoriui G. Klimkevičiui, o jis niekada nekeldavo. Jie niekuo nemotyvavo pinigų nemokėjimo. Mes nuo šios sumos į valstybės biudžetą sumokėjome ir pridėtinės vertės, ir pelno mokesčius, nors iš užsakovo nieko negauname, o šiemet vėl festivalis rengiamas. Toks jausmas, kaip skuduru per veidą duoda. Pas mus taip yra, kad ateini į „Maxima“, pavagi pakelį sausainių, tai tave greitai sutvarko, surašo, nubaudžia, bet jeigu tu ateini ir oficialiai pasirašai sutartis, bet net negalvoji, kad reikia susimokėti, už tai Lietuvoje nebaudžiama“, – nusivylimo neslėpė verslininkas.

Pašnekovo teigimu, gavus teismo sprendimą, buvo kreiptasi į antstolius Vilniuje, kurie iki šiol yra areštavę „Laisvalaikio parko“ sąskaitas, tačiau jos yra tuščios. „Nėra jokio turto ir pinigų sąskaitose, todėl viskas taip ir tęsiasi. Galvojome, na ką padarysi, gal žmonėms iš tikrųjų nepasisekė, sukišo visus pinigus į festivalį, bet šiemet vėl viskas iš naujo organizuojama. Tik žinau, kad jau šiemet iš kitų nuomojasi tuos tualetus, o tie, jau pasimokę, pinigus ima į priekį“, – sakė Ž. Bliujus.

Jis spėlioja, kodėl pernai festivalį organizuoja viena, o šiemet jau kita VšĮ. Šių metų festivalį organizuoja VšĮ „Be2gether“.

„Atsidarei vieną VšĮ, visko prisiėmei, prisiėmei ir ją paskandinai, tada jau atsidarei kitą“, – kalbėjo skolos neatgaunantis verslininkas.

Festivalio iniciatorius Giedrius Klimkevičius DELFI sakė, kad po pernykščio festivalio yra likę daugiau nei 100 tūkst. Lt skolų. Tokią situaciją, anot jo, lėmė mažesnės nei planuota pajamos – festivalyje kartu su dalyviais ir personalu apsilankė apie 12 tūkst. žmonių, o laukta buvo 15 tūkst.

„Mes ir sakome, kad festivalis nėra pelningas, nors kalbama, kad yra gaunamos milijoninės dotacijos. (...) Bet aš tikiu projektu ir mes dirbame tam, kad susitvarkytume ir kad festivalis atsistotų ant kojų. Aš tikiu, kad su kuo neatsiskaityta, mes atsiskaitysime. Kiti festivaliai, kiek man yra žinoma iš kolegų, penkmečius dirba tol, kol festivalis tampa pelningu, bet, aš tikiuosi, kad mums tai pavyks greičiau“, – kalbėjo jis.

Jo teigimu, festivalį organizuojanti VšĮ pakeista dėl to, kad pritrauktas dar vienas partneris, kurio G. Klimkevičius neatskleidė.

Pašnekovas tvirtino, kad šiemet festivalį organizuojanti VšĮ „Be2gether“ perėmė visus „Laisvalaikio parko“ finansinius įsipareigojimus ir atsiskaitys su skolininkais.

DELFI primena, kad šiemet birželio 12-14 dienomis prie Norviliškių pilies įvyks trečiasis muzikos ir meno festivalis „Be2gether”.