S.Agurkiui taip pat skirta 579 eurų bauda.

„Skirta minimali nuobauda, nebuvo nustatyta sunkinančių aplinkybių, jeigu asmuo gailisi, jam taikoma minimali nuobauda“, – BNS sakė teisėjo padėjėja Asta Ablingytė-Bliujienė.

Nutarimas nėra galutinis ir per 20 dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Neblaivus vairavęs „Kaišiadorių vandenų“ vadovas įkliuvo gegužės 10 dieną. Buvo gautas asmens pranešimas, kad centrinėje Gedimino gatvėje važiuoja galbūt neblaivus vairuotojas.

Patruliai nuvyko į įvykio vietą ir patikrinę vairuotoją jam nustatė vidutinį girtumą – 2,34 promiles alkoholio.

55 metų S. Agurkis važiavo nuosavu automobiliu, kartu su juo vyko keleivis. Neblaivus vairuotojas buvo nušalintas nuo vairavimo.

Kaip skelbė BNS, neblaivus prie vairo įkliuvęs S.Agurkis kol kas lieka ir šiose pareigose, ir Socialdemokratų partijos gretose.

„Autoritetą jis turi, dirba gerai ir aš nematau reikalo tokiais žmonėmis mėtytis. Svarstysime jo prašymą sustabdyti narystę partijoje, tačiau, mano asmenine nuomone, jis gali likti“, - BNS yra sakęs socialdemokratų Kaišiadorių skyriaus pirmininkas Seimo narys Bronius Bradauskas.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad neblaivus sulaikytas S. Agurkis vairavo pasibaigus darbo laikui ir važiavo asmeniniu automobiliu.

„Aš pripažįstu savo kaltę, atsiprašau ir nesiruošiu daryt nesąmonių kažkokių. Jeigu nusižengei, reikia suprasti, kad padarei klaidą ir pripažinti“, - BNS yra sakęs S. Agurkis.

Jis anksčiau yra vadovavęs Pravieniškių 3-siems pataisos namams ir laikinai Kalėjimų departamentui. 2013 metais jis dalyvavo savivaldybių tarybų rinkimuose, jį buvo iškėlę socialdemokratai.

2010 metų spalį Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pripažino, kad S. Agurkis supainiojo viešus ir privačius interesus, kai vadovavo Pravieniškių 3-iesiems pataisos namams.