Pirmadienį paryčiais, suskaičiavus didžiąją daugumą balsų, socdemai turėjo kiek mažiau nei 20 proc. gyventojų paramą. Antri konservatoriai (15,46 proc.), treti - liberalai (14,47). Ketvirtoje vietoje - visuomeniniai rinkimų komitetai, pelnę daugiau kaip 10 proc. visų balsų.

Darbo partija (8,9 proc.) lieka penkta, negana to - neperkopusi 4 proc. barjero ir neturėsianti savo atstovų Vilniaus taryboje. Šeštoje vietoje - Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija (7,59 proc.). Septinti - valstiečiai-žalieji (7,49 proc.). Tik aštuntoje vietoje - partija „Tvarka ir teisingumas“ (5,78 proc.). Vilniaus meras Artūras Zuokas balansuoja antroje vietoje sostinėje, o jo vadovaujama Lietuvos laisvės sąjunga visoje šalyje pelnė apie 4,61 proc. balsų.

Naujausi duomenys: liberalai vos nenukarūnavo konservatorių

Konservatoriai prieš rinkimus jautėsi užtikrintai ir neabejojo, kad liberalai, nepaisant vienodų ar net aukštesnių reitingų, surinks gerokai mažiau balsų. Realybė pasirodė esanti kitokia.

Suskaičiavus beveik visų rinkimų apylinkių duomenis, šalyje pagal gautus balsus pirmauja socdemai (19,13 proc.), antri konservatoriai (15,57 proc.). O liberalai nuo jų atsilieka tik per plauką, pirminiais duomenimis, gavę 15,22 proc. visų balsų. 

Visuomeninių komitetų atstovai surinko 10,77 proc. balsų, Darbo partija – 8,57 proc. LLRA ir Rusų Aljanso koalicija pelnė 7,74 proc. rinkėjų pasitikėjimą, valstiečiai-žalieji demonstruoja solidų 7,04 proc. rezultatą. 

„Tvarka ir teisingumas“ pasirodė kur kas silpniau, nei žadėjo reitingai: 5,63 proc. visų balsų. A. Zuoko Lietuvos laisvės sąjunga, nepaisant silpnoko pasirodymo Vilniuje, šalies mastu surinko 4,95 proc. balsų. 

V.Gapšys apie „darbiečių“ pasirodymą: norėtųsi daugiau

Nors Darbo partija neįgyvendino prieš rinkimus iškelto tikslo laimėti merų postus dešimtyje savivaldybių, centrinio rinkimų štabo vadovas Vytautas Gapšys sako, kad rezultatas yra neblogas.
Į antrąjį turą taip pat pateko kandidatai Raseinių, Ukmergės, Širvintų, Švenčionių ir Alytaus rajonų savivaldybėse.

„Visada norisi daugiau, bet, aš manau, pasisekė neblogai. Norėtųsi, aišku, daugiau, bet dabar koncentruosimės į antrą turą ir po jo jau skaičiuosime merus“, - BNS pirmadienio naktį sakė V.Gapšys.

Partijos vicepirmininkas nesureikšmino partijos nesėkmės didžiųjų miestų savivaldybėse, nes, jo teigimu, partija šiuose rinkimuose didžiųjų miestų kaip prioriteto niekada neįvardijo.