Prokuratūros pavaldumas Vyriausybei (politikai svarsto galimybę pakeisti generalinio prokuroro skyrimo tvarką), A. Valantino manymu, prokuratūros darbo nepagerintų.

Pasak jo, darbą pagerintų įstatymų keitimas ir tobulinimas.

Kreiptis į Seimą dėl D. Kedžio sesers teisėjos Neringos Venckienės neliečiamybės panaikinimo šiuo metu generalinis prokuroras neketina.

Prokurorams netiko pasiūlytos nuobaudos

Generalinės prokuratūros komisija pasiūlė dėl tarnybinių nusižengimų tiriant šią bylą atleisti Kauno miesto apylinkės prokuratūros prokurorę Genovaitę Ročienę. Kauno apygardos prokuratūros prokurorą Andrių Kiuršiną ir Kauno apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotoją Ritą Čirvinskaitę buvo pasiūlyta perkelti į žemesnes pareigas. Taip pat pasiūlyta Kauno apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojui Nerijui Marcinkevičiui skirti papeikimą, o Civilinių bylų skyriaus prokurorei Solveigai Gradzevičienei – pastabą.

Specialiai sudaryta komisija pripažino, kad nusižengimų padarė ir du Generalinės prokuratūros Ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriaus prokurorai – vyriausiasis prokuroras Zenonas Burokas ir prokuroras Sigitas Jankauskas. Vyriausiajam prokurorui pasiūlyta skirti pastabą, prokurorui – papeikimą.

A. Valantinas pareiškė, kad sprendimus dėl Kauno prokurorų priims tik išnagrinėjęs jų pateiktus skundus. Šie nesutiko su komisijos išvadomis ir jas apskundė generaliniam prokurorui.

Kaip žinoma, D. Kedys apkaltino kelis asmenis dalyvavus tvirkinant jo dukrą. Į prokuratūrą vyras kreipėsi praėjusių metų lapkritį, tačiau ikiteisminis tyrimas nebaigtas iki šiol.