Rinkimus organizuojanti iniciatyvinė grupė „Mylėkime politikus“ aiškina, kad pupulių rinkimai yra puiki proga sugėdinti politikus, visuomenės veikėjus, verslininkus ir kitus bei priminti jų „nuopelnus“ už nepagarbą žmonėms. Homoseksualų dėmesio sulaukė politikai ir dvasininkai, pasisakę homoseksualų teisių klausimais, bandę savais samprotavimais paaiškinti homoseksualumo prigimtį, įžvelgę „globalinį gėjų tinklą“ ir panašiai.

„Gėjų pupulio“ ir „Lesbiečių braškytės“ titulams nominuoti Seimo nariai konservatoriai Rytas Kupčinskas, Vincė Vaidevutė – Margevičienė, Vilija Aleknaitė-Abramikienė, Paulius Saudargas, Mantas Adomėnas, Rimantas Jonas Dagys, Vida Marija Čigriejienė, parlamentarė Agnė Zuokienė.

Homoseksualų dėmesio sulaukė ir dvasininkų luomas – rinkimuose varžosi Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius ir kunigas Ričardas Doveika.

Visuomeninėje Lietuvos gėjų ir lesbiečių svetainėje gayline.lt pateikiamos šių asmenų nuotraukos bei aprašymai, už ką jie nominuojami. Už „Gėjų pupulį“ ir „Lesbiečių braškytę“ bus galima balsuoti iki mėnesio pabaigos.

Iš nominantų sąrašo bus išrinktas vienas laimėtojas, kuriam bus suteiktas „Lesbiečių braškytės“ arba „Gėjų pupulio“ titulas.

Kaip teigiama idėjos autorių pranešime, rinkimų nugalėtojas bus apipiltas išskirtinai homoseksualios meilės įkvėptomis dovanomis. Jam taip pat bus įteiktas kilimėlis kojoms valyti su užrašu „Žmogaus teisės“.

Rinkimų sumanytojų nuomone, homoseksualūs rinkėjai ir jų bičiuliai turi būti informuojami apie politikų ir visuomenės veikėjų veiklą, nukreiptą prieš lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų (LGBT) bendruomenės teises.