Tokių sankcijų nuspręsta imtis dėl to, kad M. Balčiūnui ir kitiems asmenims garsiojoje Panevėžio viešbučio „Romantic“ byloje ikiteisminį tyrimą atliekantys prokurorai yra pareiškę milijoninį ieškinį.

Paaiškėjo, kad iš įtariamųjų prokurorai teisme sieks prisiteisti 2 mln. 375 tūkst. Lt – būtent tokia suma buvo skirta viešbučio remontui.

„Laikinas nuosavybės apribojimas M. Balčiūnui yra pratęstas 9 mėnesiams, siekiant byloje užtikrinti civilinį ieškinį“, – paskelbė teismas.

Be to, kaip pažymima neskundžiamoje nutartyje, M. Balčiūnui yra „pareikštas įtarimas organizavus sunkų nusikaltimą nuosavybei“.

„Tokiu atveju nuosavybės teisės apribojimo termino pratęsimų skaičius neribojimas“, – pažymėjo teismas.

Panevėžio viešbučio byloje prokurorai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl dėl nusikaltimų nuosavybei, finansų sistemai, valstybės tarnybai, viešiesiems interesams ir valdymo tvarkai. M. Balčiūnui yra pareikšti įtarimai dėl galimo sukčiavimo bendrininkų grupėje, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, dokumentų klastojimo ar suklastotų dokumentų panaudojimo bei kyšininkavimo.

DELFI primena, kad M. Balčiūnas su bendrininkais įtariamas organizavęs nusikalstamą veiką, kurios metu viešbutį valdančios bendrovės naudai apgaule esą buvo užvaldytos Panevėžio savivaldybės lėšos – grupuotės nariai nusprendė padidinti viešbučio rekonstrukcijos darbų sąmatą ir savivaldybei išrašyti darbų atlikimo aktus bei sąskaitas už remonto darbus, kurie net nebuvo atlikti.

Už visus viešbučio remonto darbus iš biudžeto pagal iš anksto pasirašytą sutartį buvo numatyta sumokėti 2 mln. 375 tūkst. Lt. Šie pinigai buvo pervesti, bet Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai išsiaiškino, kad iš šios sumos 1 mln. Lt esą buvo gautas neteisėtai pagal suklastotus dokumentus. Pinigai buvo pervesti per du kartus.

Ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto lėšų užvaldymo apgaulės būdu STT pradėjo 2012 m. rugpjūtį.

M. Balčiūnas yra viešai teigęs, kad nepripažįsta jam pareikštų įtarimų.