Karklėje verslininko Antano Boso kartu su žmona įkurtas pramogų ir poilsio kompleksas „Gamtos perlas“ vilioja ne tik lietuviškos gamtos grožiu, bet ir egzotiškomis pramogomis.

Kompleksą aprodęs jo savininkas DELFI supažindino ne tik su būriu vilkų, gausybe įvairiausių rūšių paukščių, bet ir pasikvietė į tikrą safarį.

Teritorija – 200 hektarų

„Kompleksą įrengėme galvodami apie tai, kad atvažiavusi pasiilsėti šeima čia galėtų praleisti visą dieną. Vaikai gali žaisti aikštelėje, apžiūrėti gyvūnėlius, pajodinėti poniais ar arkliais, skaniai papietauti, vėliau kartu su tėvais nuvažiuoti į safarį“, – aiškino A. Bosas.

Elnyną jis įsteigė dar 1995 m., kasmet poilsiavietę vis atnaujina. Buvusio karinio poligono teritorijoje, kuri yra 200 hektarų dydžio, telpa ir meškos, ir vilkai, ir elniai, ir stručiai, ir stumbrai, ir net briedė Meilė.

A. Bosas džiaugėsi ir didele paukščių ekspozicija. Aptvaruose matyti ir fazanai, povai, balandžiai, daugybė įvairiausių vandens paukščių.

Iš viso „Gamtos perle“ galima rasti apie tūkstantį gyvūnų.

Valgo iš rankų

„Pas mus gyvūnai gyvena kitaip nei zooparkuose. Kiekvienas jų turi daug vietos – gali laisvai lakstyti, savą prūdą, kur gali išsimaudyti, atsigerti“, – pasakojo A. Bosas.

Jis labai džiaugėsi, kad nepaisant to, kad gyvūnai gyvena kone laukinėje gamtoje, jie mielai atbėga iki žmonių, valgo iš jų rankų.

„Idėjos visuomet kyla iš to, ką nori padaryti. Paskui tai išsivysto iki to, ką nori parodyti kitiems. Gyvūnai man yra grožis“, – kaip kilo idėja įkurti tokį kompleksą, aiškino jis.

Gyvūnus prižiūri devyniese

Nors dabar jaukus gamtos kampelis primena oazę, A. Bosas prisiminė, kad prieš 20 metų ši vieta atrodė baisiai.

„Anuomet čia buvo baisi netvarka. Reikėjo daug investuoti, kad viską sutvarkytum. Dabar tai – populiari vieta. Sezono metu, ypač savaitgaliais, čia būna labai daug žmonių. Apžiūrėti gyvūnus, kurie yra voljeruose, galima nemokamai, papildomai mokėti reikia, jei norite apsilankyti muziejuje arba sudalyvauti safaryje, ten pavojinga vieniems eiti, gyvūnai yra laukiniai, neaišku, kas jiems šaus į galvą, todėl poilsiautojus nuvežame, juos prižiūrime“, – pasakojo verslininkas.

Šiuo metu iš viso gyvūnus prižiūri 9 žmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)