„FNTT Vilniaus apygardos valdyba kartu su Vilniaus apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame buvęs Lietuvos aplinkos viceministras ir jo sutuoktinė įtariami neteisėtu praturtėjimu. Baigta baudžiamoji byla perduodama nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismu“, - teigiama FNTT pranešime.

Galimai neteisėtai Šriūbėnų įgyto turto vertė – daugiau nei įspūdinga.

„Teisėtomis pajamomis (sutuoktiniai – DELFI) negalėjo pagrįsti daugiau kaip 400 tūkst. litų sumos, už kurią buvo įsigytas nekilnojamasis turtas, automobiliai, obligacijos ir Vyriausybės vertybiniai popieriai“, - informuoja FNTT.

Baudžiamasis kodeksas nustato, kad už neteisėtą praturtėjimą asmuo, turintis nuosavybės teise didesnės negu 500 MGL (65 tūkst. Lt) vertės turtą ir žinantis arba turintis ir galintis žinoti, kad tas turtas negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimo iki ketverių metų bausme.

FNTT ir Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) S. Šriūbėnu susidomėjo po DELFI publikacijų apie šio politiko turtus. DELFI skelbė, jog politikas įgijo butus iš įmonių, kurioms puikiai sekėsi Vilniaus savivaldybės viešuosiuose pirkimuose. Tada S. Šriūbėnas į platesnes diskusijas apie savo turtus nesileido ir tikino neatpažįstantis dalies DELFI atskleisto savo nekilnojamojo turto. Tiesa, Registrų centras patvirtino, kad DELFI duomenys atitiko nekilnojamojo turto registro informaciją.

DELFI primena, jog FNNT ir VMI akiratyje atsidūrės S. Šriūbėnas gerokai patikslino savo turto deklaraciją.

Dar dirbdamas viceministru, S. Šriūbėnas deklaravo privalomo registruoti turto už kiek daugiau nei 896 tūkst. Lt. Neseniai „Valstybės žinių“ paskelbtoje patikslintoje deklaracijoje šis skaičius išsipūtė beveik dvigubai – iki maždaug 1,74 mln. Lt.

Ir tai ne vienintelė vieta, kur apsiskaičiavo S. Šriūbėnas. Pirminėje turto deklaracijoje jis nurodė turįs beveik 1,15 mln. Lt piniginių lėšų. Čia, pasirodo, politikas smarkiai suklydo – patikslintoje deklaracijoje jis nurodė turįs tik 280,82 tūkst. Lt santaupų.

Pirminėje turto deklaracijoje už 2011 metus S. Šriūbėnas iš viso deklaravo turto už maždaug 2,045 mln. Lt. Tikslindamas deklaraciją, jis nurodė turįs truputį mažiau – 2,025 mln. Lt.