Apie tai žinia netruko pasklisti Seimo kuluaruose, nepaneigė šios informacijos ir kai kurie įtakingi Darbo partijos nariai.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės darbotvarkėje susitikimas su A. Pitrėniene nebuvo įrašytas.

Šalies vadovės atstovė teigė neturinti informacijos apie galimą ar jau įvykusį A. Pitrėnienės apsilankymą Prezidentūroje.

O pati A. Pitrėnienė buvo kur kas atviresnė: „Eidama susitikti su prezidente labai jaudinausi, nes dar nė karto nebuvau su ja bendravusi akis į akį. Bet įtampa greitai atslūgo. Nesistengiau pasirodyti protingesnė ar visažinė, elgiausi natūraliai, nuoširdžiai ir pagarbiai. Mes su šalies vadove apie švietimo reikalus pasikalbėjome dalykiškai, aptarėme pačias opiausias šios srities, kuri man tikrai nesveima, problemas. Pokalbis užtruko apie 40 minučių“.
Audronė Pitrėnienė

Paklausta, ar, ar išeidama iš Prezidentūros jautėsi, jau kaip ministrė, A. Pitrėnienė prisipažino nenorinti dar nieko prognozuoti: „Kai prezidentė pasirašys dekretą, tuomet galėsime pasikalbėti išsamiau“.

Prezidentės Spaudos tarnyba DELFI patvirtino, kad prezidentės susitikimas su A. Pitrėniene buvo, tačiau susitikimo detalių nekomentavo.