Įvertindamas buvusio socialdemokratų lyderio Algirdo Butkevičiaus apgailestavimą dėl LSDP sprendimo pernai lapkritį sudaryti koaliciją su „valstiečiais ir žaliaisiais“, G. Paluckas teigė, kad tai yra emocinis vertinimas, bet užsiminė, jog jo vadovaujamoje partijoje toks požiūris turi palaikymą.

„Juokaudamas tai vadinu tam tikru praregėjimu, bet geriau vėliau negu niekada. Tikrai, tai yra emocinis vertinimas, bet ta emocija turi šaknis, nes partijoje yra panašios nuotaikos, t.y. tas bendradarbiavimas (su LVŽS - ELTA) turi pakankamai daug įtampų savyje“, - trečiadienį sakė Vilniaus vicemeras G. Paluckas.

Dabartinis socialdemokratų lyderis pridūrė, kad Seimo rudens sesija gali tapti išbandymų laikotarpiu valdančiajai koalicijai.

„Savo bendrą veiklą sversime rudenį, turėsime maksimalių išbandymų metą, nes bus formuojamas kitų metų valstybės biudžetas, mokesčių sistemos pertvarkos planas bus pateiktas ir priimami sprendimai. Nuo to ir priklausys, kaip mes toliau bendrausime ir bendradarbiausime“, - kalbėjo G. Paluckas. Perklausus, ar nuo rudens sprendimų priklausys ir koalicijos ateitis, politikas atsakė: „be abejo“.

Savo ruožtu Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį žurnalistams teigė, kad A. Butkevičius veikiausiai išsakė asmeninę nuomonę, bet pati LSDP turi galimybę apsispręsti, ir „jeigu tai yra daugumos tokia nuomonė, ir partijos vadovybės, ir frakcijos nuomonė, tai sprendimas yra gerbtinas“.

Koalicijos partneriai neranda galutinio sutarimo keliais klausimais, tarp kurių - urėdijų reforma, PVM lengvata šildymui. LSDP yra mažesnioji valdančiosios koalicijos partnerė.