G. Landsbergis pabrėžė, kad tai geriausi rinkimai per tris kartus. 2008 m. partija surinko 243 tūkst. balsų, 2012 m. – jau tik 206 tūkst., šiuose rinkimuose daugiamandatėje apygardoje gavo 268 tūkst. „Tai geriausias Tėvynės sąjungos pasirodymas per labai ilgą laiką“, - sako politikas, bet neatsako į klausimą, paprašytas išskirti priežastis, kodėl konservatoriai nepralenkė valstiečių žaliųjų.

Politologai dažnai mini Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų galimybių „lubas“. Ši partija yra populiari tarp savo rėmėjų, tačiau antruoju pasirinkimu ją renkasi tik labai nedidelė visuomenės grupė – pagal apklausas vos 3,8 proc.

Tiesa, G. Landsbergis dar tikisi, kad galutiniai rezultatai galbūt atneš bent minimalią pergalę prieš valstiečius žaliuosius. Kaip žinoma, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga daugiamandatėje apygardoje laimėjo pergalę, bet skirtumas – minimalus: apie 1400 balsų.

„Visi Lietuvos žmonės nori permainų. Aš bendrą rezultatą pavadinčiau valdančiųjų pralaimėjimu“, - sako G. Landsbergis.

Jis tęsė savo rinkimų retoriką apie tai, kas įgriso visuomenei valdančiųjų gretose. Kalbėdamas apie savo partiją G. Landsbergis sako, kad išvakarėse konservatoriai turėjo „švelnias konsultacijas“ su Liberalų sąjūdžiu, tačiau neatsako į klausimą, ar su šia partija ketintų sudaryti bendrą bloką deryboms su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Konservatorių lyderis sako, kad su liberalais daugiausia kalbėtasi apie paramą kandidatams vienmandatėse apygardose antrame ture.

Konservatorių tikslas Seime turėti 40-45 vietas.

„Mūsų manymu, mes būsime naujoje valdančiojoje koalicijoje“, - sako G. Landsbergis.

Tačiau konservatorius atmetė galimybes sudaryti vaivorykštės koaliciją su neatsinaujinusiais socialdemokratais. O atsinaujinimui galimybių jis nemato. Taigi realiausias koalicijos variantas – konservatoriai, liberalai ir valstiečiai žalieji. Tiesa, pastarieji, jei negaus, ko nori, gali derėtis su socialdemokratais. Gali būti, kad valstiečiai žalieji specialiai derėsis su abiem partijomis, kad turėtų geresnes derybines pozicijas.