Pasak premjero, Vyriausybės programą rašo jos formuotojai, o ne opozicija.

„Tai yra mūsų Vyriausybės darbai. Jeigu kas nors, ypač opozicija, galvoja arba pasigenda vieno, kito ar keliolikos darbų, mano atsakymas yra paprastas: reikia vienos smulkmenos – įgyti žmonių pasitikėjimą, laimėti rinkimus, suformuoti Vyriausybę ir tuomet rašyti apie tuos darbus, kurie, kaip jie galvoja, yra svarbūs“, – aiškino jis.

„Pastarųjų dienų premjero Sauliaus Skvernelio elgesys rodo, kad jis nori iš manęs perimti arogancijos taurę“, – juokavo Seimo opozicijos atstovas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis Gabrielius Landsbergis, o Vytauto Didžiojo universiteto profesoriaus Lauro Bielinio manymu, Vyriausybės vadovo pastarųjų dienų kalbos byloja, kad S. Skvernelis iki galo nesupranta politinių procesų, todėl demonstruoja iki šiol buvusiems premjerams nebūdingą aroganciją.

„Susidaro įspūdis, kad dabartinė valdančioji dauguma norėtų, kad niekas jų veiksmais nesidomėtų, nekritikuotų, o tik vykdytų sprendimus. Tai rizikinga pozicija, o tendencijos, ryškėjančios iš mūsų premjero kalbų, taip pat negeros“, – „Lietuvos žinioms“ teigė politologas.

Tuo metu G. Landsbergio teigimu, nors premjero žodžiai jį nustebino, TS-LKD ir toliau pasirengusi paremti Lietuvai svarbius Vyriausybės suplanuotus darbus, jeigu būtų pakviesta į jų aptarimą.