„Šiandien opozicija turi unikalią galimybę paskatinti Vyriausybę dirbti. Reikia visomis išgalėmis Vyriausybę ir S. Skvernelį skatinti įgyvendinti tuos pažadus, kuriuos jis davė.

Ir aš matau pozityvių ženklų, matau, kad kalbama apie urėdijų reformą, matau, kad kalbama ir apie aukštojo mokslo reformą, kuri gali pradėti judėti, ir kiek galėdamas aš irgi viešai išreiškiu tai, kad jeigu tos reformos ateis iki Seimo, jos paramos susilauks“ - LNK laidai „Alfa savaitė“ kalbėjo G. Landsbergis.

Politikas pabrėžė, kad rems S. Skvernelio siūlomas reformas: „Mes matome trupančią pačią valdančiąją daugumą, atsitraukusius socialdemokratus, visiškai neaiškią Ramūno Karbauskio poziciją, aš manau, kad opozicijos uždavinys gali būti parama.“

Paklausus, gal tuomet reikėtų jungtis į valdančiąją daugumą, G. Landsbergis sakė: „Žiūrėsime, niekas iki tol nekvietė, gal ateis diena, kai socialdemokratai nusibos.“

LNK žiniose neseniai konservatorių pirmininku išrinktas G. Landsbergis taip pat kritikavo Užsienio reikalų ministerijos poziciją dėl Astravo atominės elektrinės.