Politikas „tuščiu oro virpinimu“ pavadino trečiadienį Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininko Gintauto Palucko kalbas apie tai, kad socialdemokratai ketina trenkti durimis ir palikti valdančiąją koaliciją.

„Aš manau, kad niekas rimtai nevertina tokių G. Palucko kalbų. O pati socialdemokratų partija, panašu, nevertina rimtai ir paties G. Palucko. Socialdemokratai laikysis valdžios bet kokia kaina. Aš manau, kad G. Paluckas bus pastatytas į vietą ir ramiai su savo nuomone kamputyje ir liks. Toks nominalus partijos pirmininkas“, - DELFI teigė G. Landsbergis.

Anot politiko, skyrybos kiekvienoje šeimoje yra labai skausmingos, ir „nei valstiečiai, nei socialdemokratai joms dar nepasirengę“.

Paklaustas, ar nesijaučia kaip iniciatyvi meilužė, įstūmusi vieną iš politinės santuokos pusių į neištikimybės liūną, o dabar, šeimai susipykus, nesiryžtanti imtis atsakomybės ir vesti suvedžiotą nuotaką bei nešti atsakomybę už anosios pusės vaikus, konservatorių vedlys vakarykštį susitarimą tarp Tėvynės sąjungos, Vyriausybės ir LVŽS, palygino su „draugišku kaimynu, kuris padeda šeimai, kai mato, kad reikia pagalbos“.

Į DELFI repliką, kad šiuo atveju tas kaimynas ne tik baldus svetimame bute perstumdė, bet ir į lovą įlipo, G. Landsbergis teigė, kad „atsakomybės ir politikos lyginti su lova nereikėtų“.

„Jokių skyrybų toje šeimoje, bent jau artimiausiu metu, nebus. Santykiai šioje šeimoje tik gerėja. Pažiūrėkime, ką kalba R. Karbauskis – kad santykiai su socialdemokratais kasdien vis gerėja ir gerėja. Galvos negaliu dėti, bet galiu beveik garantuoti, iš to, ką aš matau dabar, kad socialdemokratai ir toliau vilksis prisikabinę, prisirakinę grandinėmis prie koalicijos kojos – kaip girnapusė, didindami visuomenės nepasitenkinimą ne tik nevykstančiomis reformomis, bet ir visa Vyriausybe“, - DELFI sakė G. Landsbergis.

Jeigu, pasak jo, išsipildytų G. Palucko žodžiai ir socialdemokratai trenktų „valstiečiams“ durimis, Tėvynės sąjunga, anot G. Landsbergio, „nuo atsakomybės nebėgtų“.

„Tik didelis klausimas, ar tokiu atveju valstiečiai išliktų tokia frakcija, kokia yra šiandien. Iš esmės, ten yra dvi bendruomenės – Sauliaus Skvernelio ir Ramūno Karbauskio, ir, manau, tokiu atveju ta frakcija skiltų“, - sakė konservatorių frakcijos seniūnas Seime G. Landsbergis.

Anot opozicinės Tėvynės sąjungos lyderio, partija rengiasi rudenį vyksiančioje Seimo sesijoje „dirbti pagal opozicinę darbotvarkę, o kaip viskas bus – dar anksti prognozuoti, pamatysime“.