Klausiamas, ar taip jis pareiškia, kad dirbs opozicijoje, G. Landsbergis atsakė aptakiai: „Mes nesiveržiame į valdžią“.

„Tai reiškia, kad mes kalbamės apie darbus ir principus. Ir visos tos raudonos linijos, kurios buvo brėžiamos iki rinkimų, debatų metu, visa tai ir dar daugelis dalykų mums nėra priimtina. Kalbant apie profesionalus, kurių pavardės buvo išsakytos, tai, tiesą sakant, jų profesionalumas kelia didelių abejonių: ar tai išties tai, ką galime pavadinti profesionalais? Ir jų kompetencija... Na, tiesą sakant, žiūriu daugiau nei atsargiai“, - teigia G. Landsbergis.

Jis atkreipė dėmesį, kad nuoširdžiausiai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą pasveikino Lietuvos lenkų rinkimų akcija. Pastaroji naujame Seime turės 8 mandatus.

Tiesa, Ramūnas Karbauskis anksčiau kalbėjo nematantis galimybių koalicijai su Lenkų rinkimų akcija, mat nesutaria su ja dėl nelietuviškų asmenvardžių rašybos asmens dokumentuose. Tuo metu Saulius Skvernelis tokios galimybės prieš rinkimus neatmetė.

Klausiamas, kokiomis aplinkybėmis eitų į koalicija su valstiečiais žaliaisiais, G. Landsbergis sakė, kad viskas priklauso nuo R. Karbauskio partijos: „Bet pakartosiu principą: negebėjimas pasirinkti aiškios krypties jau rodo išskydusį vertybinį stuburą. Sakykim taip“.

Pasak konservatorių lyderio, sunku įvardinti konkrečias klaidas, kurias padarė partija: „Reikia gilesnės analizės, kas čia nutiko. Kai kuriose vienmandatėse, pavyzdžiui, Kaune, mes stipriai pirmavome pirmame ture, bet antrame ture nepavyko. Banga, matyt, tokia, žmonės tuos pokyčius mato kitaip.“

Politikas teigė, kad jų rinkėjai nusiviltų, jeigu konservatoriai palaikytų kai kurias valstiečių ir žaliųjų idėjas: „Neatmetu galimybės būti opozicijoje, matau, kad rinkėjai nusiviltų dar labiau, jeigu G. Landsbergis ir konservatoriai balsuotų už valstybines vaistines ar valstybinį alkoholio monopolį.“

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga rinkimuose laimėjo 56 mandatus (formaliai 54, bet dar 2 mandatus atnešė Povilas Urbšys ir Bronislovas Matelis). Konservatoriai turės 31 vietą Seime. Socialdemokratai veikiausiai turės 17 mandatų, liberalai – 14.

Dar 8 mandatus turi „Tvarka ir teisingumas", tiek pat Lietuvos lenkų rinkimų akcija.

Darbo partija turės 2 mandatus, 3 vietas turės mažosios partijos - Lietuvos centro partija (Naglis Puteikis), Lietuvos sąrašas (Aušra Maldeikienė), Lietuvos žaliųjų partija (Linas Balsys). Dar 2 išrinkti Seimo nariai yra nepriklausomi.