„Kol visos Vakarų bendruomenės dėmesys sukoncentruotas į Graikiją, Rusija ėmėsi vykdyti tolesnę Gruzijos teritorijos šliaužiančią okupaciją. Pastarieji Rusijos veiksmai yra rimtas signalas, kad Rusija gali ruoštis tolimesnėms provokacijoms ir platesnio masto veiksmams prieš Gruziją“, - pranešime spaudai teigė G.Landsbergis.

Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) kreipimesi pabrėžiama, kad jei Kremliui pavyktų įgyti Gruzijos kontrolę, visas Pietų Kaukazo regionas taptų geopolitiškai atkirstas nuo Europos.

TS-LKD pareiškime, skirtame ES užsienio politikos vadovei, pažymima, kad perstatydama Gruzijos Cchinvalio regiono Pietų Osetijoje administracinės ribos ženklus gilyn į likusią Gruzijos teritoriją, Rusija dar kartą pademonstravo, kad neketina keisti ligšiolinės „agresyvios žemių ir teritorijų užvaldymo politikos“ ir dėl to ji negali būti laikoma patikima partnere.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija pareiškime šią savaitę Rusijos riboženklų statymą artėjant Tbilisio kontroliuojamos teritorijos link, ypač arti Tbilisio – Gorio centrinio greitkelio ir Baku – Supsos naftotiekio, pavadino neteisėtu ir šiurkščiu Rusijos vykdomu Gruzijos suvereniteto ir teritorinio vientisumo pažeidimu.

Dešimtajame paskutinio amžiaus dešimtmetyje apie atsiskyrimą paskelbusią Abchaziją ir kitą atskilusį regioną - Pietų Osetiją - po 2008 metų karo Rusija pripažino nepriklausomomis valstybėmis. Rusija nuolat laiko tūkstančius savo karių šio regiono karinėse bazėse. Tarptautinė bendruomenė regionus laiko okupuotomis Gruzijos teritorijomis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1033)