„Aš tikrai matau liberalus būsimoje koalicijoje. Išties aš manau, kad tik gavęs progą kviesiu liberalus, kai pradės matytis rezultatai. Jeigu tokia galimybė bus kviesti liberalus bendram darbui, pradėti kalbėti apie bendrus siekius, kuriuos mes galime padaryti naujoje Vyriausybėje“, – sakė G. Landsbergis.

Valstiečių pareiškimus, kad nenori koalicijos su liberalais, TS-LKD lyderis vertina kaip priešrinkiminę, o ne derybinę poziciją.

„Sąlygų buvo labai daug, kol kas man jos yra prieštaraujančios viena kitai, aš dar kartą pakartosiu, aš nemanau, kad tai buvo derybinės pozicijos. Greičiausiai tai buvo agitacija ir savo rinkėjų mobilizacija“, – sakė G. Landsbergis.

Kol kas konservatorių lyderiui nėra aiškios derybinės pozicijos.

„Neaiškios dar yra derybinės pozicijos, kadangi dar nėra suskaičiuotos vienmandatės. Tas, kuris ves arba pirmaus pagal mandatų skaičių, greičiausiai ir bus tas, aplink kurį formuosis koalicija. Tas, kuris bus antrasis, gal turės didesnę manevro laisvę“, – sakė jis.

TS-LKD vadovas mano, kad jo partijos pozicija einant į derybas yra paprastesnė.

„Žiūrint į priešderybines pozicijas, tai mūsų pasirinktas kelias buvo toks, kad mes nebraukiame raudono brūkšnio, mes nekalbėjome apie tai, kad vieni ar kiti kandidatai mums netinka iš kitų partijų, kad jie negalėtų tapti ministrais, kad vienos ar kitos idėjos yra galbūt visiškai neįgyvendinamos, kaip tik priešingai siekiame formuoti nuostatą, kad svarbiausia yra siekiai Lietuvai. (...) Manau, kad mūsų derybinė pozicija yra labai stipri ir puiki, tuo tarpu, kaip mūsų kolegoms seksis, kurioje vietoje, ar jie turės šiek tiek atsitraukti nuo savo pozicijų, ar laikytis įsirėžę raudonų linijų, kurias užsibrėžė priešininkai, man yra sunku pasakyti, bet jų pozicija yra kur kas sunkesnė“, – sakė G. Landsbergis.

Jis taip pat atkreipė dėmesį į skirtingas žinutes, siunčiamas iš pačios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos.

„Prieš rinkimus vykę debatai labai gerai parodė, kad tas pats Saulius Skvernelis atrodo kaip žmogus, kuris nori derėtis ir ateina su mintimi, kad jis nori pasiekti rezultato, kuris būtų geriausias Lietuvai, Ramūnas Karbauskis atrodė kaip žmogus, kuris nori padaryti viską, kad derybos nepavyktų. Jeigu mes kalbame apie tai, kad norime iš tikrųjų rezultato, kad būtų veikianti ir stabili Vyriausybė, akivaizdu, kad visos pusės turi šiek tiek nusileisti“, – sakė G. Landsbergis.

Reaguodamas į griežtą R. Karbauskio retoriką, TS-LKD lyderis teigė, kad jis sau taip kalbėti neleistų.

„Kalbant apie R. Karbauskio pasisakymus, jie man leidžia manyti apie skirtingą kultūrinę erdvę, iš kurios mes ateiname, galbūt diplomatiškumo tam tikrus niuansus. Aš sau neleisčiau taip pasakyti apie galbūt galimą koalicijos partnerį“, – sakė G. Landsbergis.

Koalicijos su socialdemokratais esant dabartinei šios partijos vadovybei, konservatorių lyderis nemato.

„Ta partija, kurios nariai yra įsivėlę į daugelį skandalų, tas pats Juozas Olekas, neišaiškinti auksinių šaukštelių ir šakučių skandalai, akivaizdu, kad su ta partija tokia, kokia ji yra šiandien, aš nematau galimybės būti Vyriausybėje“, – sakė G. Landsbergis.

Paklaustas apie tai, koks socialdemokratų pirmininkas jam būtų priimtinas konservatorių lyderis pusiau juokais pasakė, kad jam imponuoja Gintautas Paluckas.

„Aš norėčiau, kad pirmininku taptų Gintautas Paluckas“, – sakė jis.