Paklaustas apie būsimosios vyriausybės formavimą G. Landsbergis dar kartą pabrėžė, kad būtinos permainos:

– Rinkėjai aiškiai pasakė valdantiesiems, kad reikia permainų, ypatingai Darbo partijai ir Tvarkai ir teisingumui, kad mes nenorime jūsų matyti valdžioje. Mano požiūriu, bet kokios diskusijos su socialdemokratais ar bet kuriais kitais iš dabartinių valdančiųjų yra neįmanomos.

– Pasiuntė rinkėjai signalą. Kokį signalą Karbauskis jums siunčia?

– Sunku pasakyti, aš nežinau. Galbūt toksai girdisi šiek tiek blaškymasis, neapsisprendimas su kuriuo rinkėju kalbasi ponas Karbauskis. Ar jisai čia siunčia politinėms partijoms, ar rinkėjams, ar socialdemokratų rinkėjams. Man, tiesą sakant, sunku būtų taip jį užčiuopti. Aš tiktai labai aiškiai žinau mūsų poziciją. Mes pasisakom už permainas. Būsime permainų koalicijos dalis.

– Čia viskas labai gražu, bet pabūkime praktikai. Jums neatrodo, va visi kalba – palaukim, palaukim antrojo turo. O jums neatrodo, kad kas belaimės antrąjį turą, eismą reguliuos Karbauskis?

– Nepasakyčiau taip. O kodėl?

– Juk kortos jo rankose.

– Nebūtinai. Pirmiausia, aš manau, kad palaukim, pažiūrėkim, kuri partija laimi rinkimus, aplink kurią formuojasi ir jungiasi kitos partijos ir aš manau, kad būtent tas ir bus branduolys, vedantis į priekį.

– Dabar visi skaičiuoja. Kai jis (R. Karbauskis – DELFI) prakalbo apie vaivorykštės koaliciją, esą tai vienintelis variantas konservatoriams, jums neatrodo, kad vienintelis kitas variantas, kurį jums palieka Karbauskis – likti opozicijoje?

– Aš žinau, ko nori rinkėjas šiandien. Aš manau, man labai aišku. Rinkėjas nori permainų ir nenori matyti dabartinių valdančiųjų partijų valdžioje.

– Bet jūs turite prognozuoti savo darbus. Ar jūs atmetat variantą, kad jūs galite likti opozicijoje? Kad tai neįmanoma?

– Visiškai jokie variantai yra neatmetami. Aš pats ne taip seniai, prieš valandą, paskelbiau socialiniam tinkle, kad į koaliciją su dabartiniais valdančiaisiais aš tikrai nesiveršiu ir kelio neužtversiu tiems, kurie veržiasi. Galbūt tas pats Karbauskis su socialdemokratais eis? Aš girdėjau, kad ten ir paramos tam tikros yra organizuojamos ir kiti dalykai. Ir tegul eina.

– Gali būti, nes liberalų politika jiems nepriimtina. Jūs su liberalais einat į krūvą, jis nusisuks ir eis su socialdemokratais.

– Aš norėčiau pažiūrėti, kaip rinkėjai reaguotų į tokį akibrokštą.

– Rinkėjų niekas nebeklaus, jie savo balsą jau atidavė.

– Ne, paklausykit. Yra dar antras turas. Socialdemokratai šiandien yra ta partija, kuri turi Oleko auksinių šaukštų skandalą ir Vijūnėlės dvarą ir visas kitas problemas. Niekur tai nėra pradingę, partija niekaip neįvertino savo narių, kurie yra įsivėlę į skandalus. Jai vadovauja tas pats žmogus, kuris pralaimėjo rinkimus. Taip kad akivaizdu, kad tai nėra permainos. Šiandien su socialdemokratais permainų mes negalime sieti. Tai yra milžiniška atsakomybė visiems, kurie nori sudaryti koaliciją, to nepamiršti.

– Pone Landsbergi, asmeniškai ar norit būti premjeru?

– Ką reiškia noriu?

– Paprastas klausimas, ar norit būti premjeru? Ambicijos.

– Aš turiu ambiciją padaryti darbus Lietuvai. Aš turiu ambiciją įgyvendinti naują planą. Ir aš noriu atnešti į Lietuvą permainas. Tai yra esminė mano ambicija ir esminis mano noras.

– Bet neprieštarautumėt, jeigu būtumėt premjeru? Nesipriešintumėt?

Žinoma ne.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1717)