R. Šadžius šiame poste pakeis Lietuvos atstovę šioje institucijoje Rasą Budbergytę, kurios kadencija baigiasi šių metų gegužės mėnesį. Premjeras Algirdas Butkevičius patvirtino, kad ketina siūlyti R. Budbergytę į finansų ministrus.

Tėvynės Sąjungos lyderis europarlamentaras Gabrielius Landsbergis „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ sakė nenorintis vertinti šios kandidatūros:

„Nesiimu vertinti naujos kandidatūros. Palaukime, kaip toliau klostysis reikalai. Tačiau kas galėtų paneigti, kad premjero A. Butkevičiaus pritarimas „darbiečių pasiūlymui“ sumažinti pridėtinės vertės mokestį kai kuriems maisto produktams nėra duotas už pažadą pritarti balsuojant dėl R. Šadžiaus kandidatūros. (Seimas po pateikimo pritarė siūlymui, kad lengvatinis 5 procentų PVM tarifas būtų taikomas šviežiai atšaldytai mėsai ir šviežioms tvenkiniuose išaugintoms žuvims – red.)

Ar tai nėra gražūs mainai – mes palaikome jūsų siūloma įstatymą dėl mokesčio (nors neaišku, kur jis nuves), o jūs pritariate mūsų kolegai, siunčiamam pailsėti.

Abejoju, ar naujas ministras galėtų nuveikti kokių nors reikšmingų darbų, likus tiek nedaug laiko iki rinkimų. Juo labiau, kad dabartinė Vyriausybė ne dirba, o daugiausia murkdosi korupcijos skandaluose. Beje, R. Budbergytė yra sakiusi, jog dalyvaus Seimo rinkimuose ( su socialdemokratų partija – red). Tad jos kandidatūra šiek tiek skiriasi nuo kitų kandidatūrų“, – kalbėjo G. Landsbergis.