Politikės dėvimas drabužis nepaliko abejingų, bet ne tik dėl palto grožio: nėra aišku, ar paltas buvo pirktas, ar dovanotas. Abiem atvejais G. Kildišienė būtų turėjusi deklaruoti tiek pirkimą, tiek dovaną, nes tuo metu buvo Seimo narė.

Remiantis Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymu, dovana deklaruojama, kai jos vertė viršija 150 eurų. Sandoris deklaruojamas, kai jo vertė viršija 3000 eurų.

Deklaracija turi būti tikslinama per 30 dienų nuo dovanos gavimo arba sandorio sudarymo.

G. Kildišienės deklaracijoje nematyti nei tokio sandorio, nei dovanos.

Dizaineris J. Statkevičius DELFI nepateikė G. Kildišienės dėvėto palto kainos. Iš pradžių dizaineris pareiškė „visogero“, paskui pasipiktino, kad politikos naujienų žurnalistė nerašo apie jo darbus ir pareikalavo „netrugdyt“.

Tačiau įspūdį apie kainas galima daugiau mažiau susidaryti pažvelgus į internetinę J. Statkevičiaus drabužių parduotuvę. Nors paltų ten nėra, moteriškas kostiumėlis kainuoja apie 1500 eurų, suknelės gali kainuoti apie 1000-3000 eurų.

Taigi paltas iš naujausios kolekcijos gali kainuoti ir apie 3000 eurų, bet daug kas priklauso ir nuo dizainerio klientėms taikomų nuolaidų.

J. Statkevičiaus kolekcija, kurioje pristatomas G. Kildišienės dėvėtas paltukas, pristatyta 2016 m. lapkričio 20-ąją. Vadinasi, iki tos dienos palto įsigyti buvo beveik neįmanoma.

Kiek vėliau, tai yra 2016 m. gruodžio 14-ąją, J. Statkevičius Seime sukirto rankomis su Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininku Ramūnu Karbauskiu dėl Lietuvos vaikams dovanojamų tautinių drabužių eskizo parengimo. Šio projekto koordinatore paskirta G. Kildišienė.

Ar G. Kildišienė paltuką įsigijo, ar gavo dovanų? Atsisakiusi Seimo nario mandato G. Kildišienė į žurnalistų klausimus nebeatsakinėja, tad sužinoti iš pirmų lūpų šios informacijos neįmanoma.

R. Karbauskis DELFI teigė nežinantis, ar minimas paltas buvo dovana, ar pirkimas. „Aš neturiu komentarų šiuo klausimu, negaliu pasakyti", - sakė politikas.

Paaiškinus, kad dovana deklaruojama, kai jos vertė viršija 150 eurų, o sandoris, kai vertė perkopia 3000 eurų, R. Karbauskis darė prielaidą, kad tai tikriausiai nebuvo dovana, o palto kaina neviršijo nustatytos ribos.

„Nežinau, aš neįsivaizduoju, kad kažkoks paltas gali viršyti tokią sumą. Čia jau iš fantazijų srities. Nes kieno jis bebūtų, kokios bebūtų dizainerio, aš tada suprantu, kad paltas turi būti iš kažkokios medžiagos ypatingos. Nuotraukas aš mačiau, bet nesupratau, kad tai būtų kažkokia ypatinga medžiaga, kailiai. Bet atleiskit, nemanau, kad kažkoks rūbas gali būti, kuris turėtų didesnę vertę... Nežinau, tada aš jau nieko nebesuprantu apie rūbus. Nesu girdėjęs, kad rūbas tiek kainuotų. Bent man taip atrodo", - sakė R. Karbauskis.