Tarnybos vadovo įsakyme teigiama, kad V.Grendelis atleidžiamas iš FNTT Vilniaus valdybos viršininko posto ir perkeliamas dirbti į Panevėžio apygardą skyriaus viršininku. Prieš tai šiam pareigūnui buvo pareikšti du papeikimai už šiurkščius tarnybinius pažeidimus.

V.Grendeliui didžiausi nemalonumai grėsė dėl dar 2011 metų vasarą važiuojant automobiliu iš seminaro viršyto greičio. Pareigūnas skolintu automobiliu tuomet gerokai viršijo greitį, tačiau nuo baudos išsisuko, nes FNTT kelių policijai atsiuntė tarnybinį raštą, kad tuo metu V.Grendelis vykdė operatyvinę užduotį.

Jau tada buvo įtariama, jog minėtas raštas fiktyvus, o jį V.Grendelio prašymu pasirašė ir išsiuntė gera jo draugė – tuometė FNTT Administravimo valdybos viršininkė Rasa Karčiauskaitė. Tuo pačiu metu buvo tikrinamos ir kai kurios V.Grendelio kontroliuojamos bylos. Nustatyta, jog pareigūnas kai kurias jų galėjo specialiai vilkinti, o verslininkai buvo sekami net ir po to, kai tyrimai jų atžvilgiu buvo baigti. Tikrintojai buvo gavę ir pranešimų, kad V.Grendelis kai kuriems įtariamiesiems nutekina informaciją apie ikiteisminį ir operatyvinį tyrimą.