Ministras atsisakė komentuoti patikrinimo rezultatus, nes teigia jų neturįs raštu.

"Šiandien noriu nekomentuoti to klausimo, nes tai yra susiję su valstybės paslaptimis. Laukiu raštiško atsakymo iš Antrojo departamento prie Krašto apsaugos ministerijos atlikto poligrafinio tyrimo", - pirmadienį žurnalistams sakė ministras.

BNS žiniomis, patikrinimas gali būti susijęs su atliekamu tyrimu dėl informacijos nutekinimo apie banką "Snoras". Aiškinamasi, kokiu būdu duomenys apie rengiamus pareigūnų veiksmus pernai lapkritį pateko "Snoro" akcininkams.

BNS žiniomis, anksčiau poligrafu tikrinti kiti šią informaciją turėję pareigūnai.

Žiniasklaidoje skelbta, kad pirmą kartą FNTT vadovas neišlaikė patikrinimo poligrafu.

Paklaustas, ar pasitiki V.Gailiumi, R.Palaitis sakė nenorįs komentuoti šio klausimo, "kol neturi atsakymų į jan iškilusius klausimus".

Ar V.Gailius toliau gali vadovauti FNTT, ministras teigė atsakysiąs, kai gaus rašytinius atsakymus. Jų jis tikisi šią savaitę.

Premjeras Andrius Kubilius pirmadienį pakartojo vertinąs šios tarnybos veiklą praėjusiais metais ir neturįs jai priekaištų.

"Priešingai, galiu pasakyti, kad ji dirba tikrai neblogai. Galime prisiminti ir Gariūnų bylas, galime prisiminti ir dideles kontrabandos bylas ir daug kitų bylų, kurios parodė, kad ši tarnyba kaip tik parodė gali dirbti ir dirba tinkamai", - sakė Vyriausybės vadovas.

Pagal įstatymą, FNTT direktorių penkeriems metams į pareigas skiria ir iš jų atleidžia vidaus reikalų ministras Valstybės tarnybos įstatymo nustatyta tvarka. Tarnybos direktorius tiesiogiai pavaldus ir atskaitingas vidaus reikalų ministrui.

V.Gailius FNTT vadovauja nuo 2010 metų liepos.