„FNTT yra reikalinga, turinti gana platų veiklos lauką - europinės paramos panaudojimo skaidrumas, piktnaudžiavimai finansų srityje, mokesčių grobstymai ir taip toliau. Tad nėra planų naikinti šią instituciją. Kitas reikalas - kad ji turi būti ir bus pertvarkoma, siekiant jos veiklos efektyvumo“, - interviu dienraščiui sakė ministras.

Buvusio premjero Andriaus Kubiliaus 2010 metais sudaryta darbo grupė tuomet nusprendė, kad tikslinga keisti FNTT pavaldumą.

Tarnybą svarstyta paversti pavaldžia nebe Vidaus reikalų, o Finansų ministerijai ir ilgainiui sujungti ją su Muitinės kriminaline tarnyba arba FNTT funkcijas tiesiog išskaidyti Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT), Valstybinei mokesčių inspekcijai, Policijos departamentui ir Muitinės kriminalinei tarnybai. Visgi pertvarka tuomet nebuvo įgyvendinta.

Svarstymų dėl FNTT pertvarkų buvo ir šioje Vyriausybėje. Premjeras Algirdas Butkevičius VRM prašė įvertinti, ar nevertėtų STT perduoti pinigų plovimo ir teroristų finansavimo bei ES ir užsienio valstybių finansinės paramos lėšų neteisėto panaudojimo prevencijos, šių nusikalstamų veikų tyrimo. Po ministerijos išvadų pertvarka nebuvo pradėta.