Kaip teigia vaizdo įrašu pasidalijusi mergina, į šią situaciją įsivėlęs vyras, jos nuomone, neįgalus. Matyti, kad tarp jo ir policijos pareigūnų įvyko konfliktas. Keli pareigūnai bando sutramdyti vyriškį, tačiau šis aktyviai tam priešinasi ir tai lietuviškai, tai rusiškai šaukia: „Padėkite“.

Ši situacija nepaliko abejingų. Vaizdo įraše girdėti, kaip praeiviai šaukia, kad policijos pareigūnai vyrą paleistų, klausia, ką šie jam daro, aiškina, kad žmogus nėra visiškai sveikas ir nieko blogo nepadarė.

Neabejingi situacijai liko ir feisbuko vartotojai. Per dieną šis vaizdo įrašas buvo peržiūrėtas daugiau kaip 120 tūkst. kartų, juo pasidalijo daugiau kaip tūkstantis žmonių. Dalis jų buvo įsitikinę, kad policijos pareigūnai viršijo savo įgaliojimus. Kiti, savo ruožtu, teigė, kad toks – policininkų darbas ir bausti prasikaltusius būtina.

Koks pareigunu elgesys su neigaliu zmogum ziauru
Posted by Karolinute Didziokaite on 2015 m. rugpjūčio 30 d.

Medžiaga perduota teismui

Kaip DELFI sakė Vilniaus apskr. policijos pareigūnai, šis įvykis užregistruotas 2015-08-29 10.13 val. Tuomet buvo gautas pranešimas, kad Savanorių pr., Vilniuje, keleivių kontrolė prašo policijos pagalbos. Visuomeniniu transportu vykęs asmuo atsisakė mokėti už važiavimą.

Atvykus policijos pareigūnams, Gerosios vilties transporto stotelėje, agresyviai nusiteikęs vyras (gim. 1984 m.) nepakluso teisėtiems policijos pareigūnų reikalavimams, priešinosi, todėl buvo panaudotos spec. priemonės – antrankiai.

Sulaikytas vyriškis buvo pristatytas į Vilniaus m. 2-ąjį PK, kur jam surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal LR ATPK 187 str. 1 ir 2 dalis, bei 174 straipsnį. 2015-08-29 12.19 val. išleistas.

Visa medžiaga perduota teismui sprendimui priimti.