Tokią nuomonę DELFI išsakė Lenkų sąjungos sekretorius Edvardas Trusevičius.

„Savo pasisakyme dėl Lenkų rinkimų akcijos LTBT pirmininkas leido sau per daug, peržengė įgaliojimų ribas. Jis – kolegialios grupės vadovas, todėl poziciją prieš ją paskleidžiant turėtų aptarti LTBT posėdyje. Kaip LTBT narys, smerkiu tokį pirmininko elgesį, ir – apskritai – TBT įtraukimą į politinį sūkurį“, - kalbėjo E. Trusevičius.

Jis taip pat pabrėžė, kad tautinių mažumų kortos išnaudojimą politiniams tikslams smerkiantis M. Gamzajevas pats yra aktyviai įsitraukęs į politiką.

„Tai, kad pirmininkas nesėkmingai dalyvavo parlamento ir savivaldos rinkimuose nuo liberalių pakraipų partijų, jam nesuteikia teisės kaltinti kitas politines jėgas dėl nebūtų dalykų. Toks Tautinių bendrijų tarybos vadovo elgesys turėtų būti svarstomas posėdyje“, - tęsė E. Trusevičius.

M. Gamzajevas 2008 m. dalyvavo Seimo rinkimuose, jis buvo įtrauktas į Liberalų sąjūdžio rinkiminį sąrašą. 2007 m. savivaldos rinkimuose jis Vilniaus rajono rinkimų apygardoje atstovavo Liberalų ir centro sąjungą.

Lenkų sąjungos sekretorius negailėjo ir aštresnių žodžių LTBT vadovo adresu. „Neužkirtus kelio panašiems išpuoliams gali nutikti, kad tautinių mažumų reikalams mūsų valstybėje darys įtaką imigrantai iš Azijos šalių. Esu tikras, kad Lietuvos piliečiai gebės ir toliau darniai sugyventi, ir toliau sutars. Nereikia mums arbitrų, kuriais bando tapti kai kurie – pvz. gimusieji Azerbaidžane – imigrantai“, - komentarą baigė E. Trusevičius, tiesiai užsimindamas apie azerbaidžanietį M. Gamzajevą.

Tokią reakciją sukėlė LTBT vadovo kritiški pasisakymai apie LLRA lyderį V. Tomaševskį. M. Gamzajevo nuomone, LLRA pirmininkas neturi teisės kalbėti visų tautinių mažumų vardu, o lenkų ir rusų politinių jėgų bendradarbiavimas Lietuvoje esą gali būti surežisuotas Rusijos ambasadoje.

Savo ruožtu V.Tomaševskis teigė, kad nors lenkų ir rusų partijos dar nesudarė oficialaus susitarimo dėl bendro sąrašo teikimo Seimo rinkimams, tačiau tai veikiausiai tėra laiko klausimas, ir šiuos planus remia „dar 30 visuomeninių organizacijų“.

„Manau, kad mes taikysime praktiką vienyti žmones. Vienyti sąžiningus veikėjus iš kitų politinių ir visuomeninių organizacijų. (...) Mus remia net 30 visuomeninių organizacijų: ir baltarusiškų, rusiškų, lenkiškų, ukrainietiškų tautinių mažumų, ir lietuvių bendrijų. (...) Su Rusų aljansu, kaip partija, mes turime glaudžius santykius, ir šitie mūsų santykiai išlieka glaudūs ir geri. Sprendimo galutinio (rinkimuose dalyvauti su jungtiniu sąrašu – DELFI) nėra, bet pagal visą šitą bendradarbiavimo praktiką, manau, kad čia yra labai geras pasirinkimas ir LLRA, ir Rusų aljansui, ir visoms šitoms visuomeninėms organizacijoms“, - sakė V. Tomaševskis.