Tiesa, ministrės padėties tai nepagerins, nes ji neteko prezidentės Dalios Grybauskaitės pasitikėjimo. Premjero Algirdo Butkevičiaus teigimu, atsistatydinimo prašymą B. Vėsaitė turėtų parašyti grįžusi iš Briuselio.

Savo verdiktą komisija paskelbs atlikusi tyrimą. Paprastai tyrimas trunka apie tris mėnesius, ypač sudėtingais atvejais – šešis mėnesius.

VTEK tyrimą atliks iš viso dėl 5 asmenų: ūkio ministrės B. Vėsaitės, jos patarėjo Vilijos Vertelienės, atstovės spaudai Jūratės Antanaitytės-Vertelienės, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Valdo Klimantavičiaus bei Vilniaus miesto mero patarėjo Beno Renato Baltusio.

Į komisiją kreipėsi pats premjeras A. Butkevičius bei konservatorių politikai: Agnė Bilotaitė, Arvydas Anušauskas, Algis Strelčiūnas, Vidas Urbonavičius ir Valdas Benkunskas.

DELFI primena, kad B. Vėsaitė į nemalonę pateko dėl praėjusią savaitę įvykusio skrydžio į verslo forumą Kazachstane bendrovės „Arvi“ užsakytu aštuonviečiu verslo klasės lėktuvu. Skrydžio kaina vienam asmeniui siekė 2700 litų, tačiau tai sumažinta kaina – dalį išlaidų padengė pati bendrovė.

„Arvi“ kaip tik derasi su Ūkio ministerija dėl Marijampolės laisvosios ekonominės zonos (LEZ) valdymo sutarties.

Prezidentė D. Grybauskaitė pareiškė, kad B. Vėsaitės veiksmuose, jos nuomone, išryškėjo atviros politinės korupcijos požymiai, todėl premjerui A. Butkevičiui ji pasiūlė ieškoti naujo ministro. Šalies vadovės nuomone, situacija gali pakenkti valstybės prestižui ir atbaidyti skaidrias investicijas.

Palaikymo B. Vėsaitei neišsakė ir socialdemokratų koalicijos partneriai – Darbo partija bei „Tvarka ir teisingumas“.