Pareiškimą šiuo klausimu pasirašė 465 europarlamentarai – daugiau kaip pusė visų EP narių, todėl jis tapo oficialiai priimtu Parlamento dokumentu. Apie tai informuoja Europos Parlamento (EP) spaudos tarnyba.

ES kasmet dingusiais yra paskelbiama 250 tūkst. vaikų. 76 proc. vaikų pagrobimo ir nužudymo atvejų vaikas yra nužudomas per tris valandas nuo pagrobimo. „Pavojaus ištiktų dingusių vaikų paieška dažniausiai sustoja prie šalies vidaus sienų“, – su nerimu konstatuoja europarlamentarai. „Prašant visuomenės pagalbos ieškoti dingusio vaiko, kuriam gresia didelis pavojus, labai svarbu veiksmų imtis nedelsiant“, – pažymi Parlamentas.

EP remia penkių punktų planą, kurį pateikė organizacija „AMBER Alert Europe“ (Europos dingusių vaikų paieškos tinklas). „Kai pavojaus ištiktas vaikas yra pasienio zonoje arba teisėsaugos institucijos įtaria, kad vaikas kirto ES vidaus sieną, kaimyninės šalies teisėsaugos institucijos, pasienio tarnybos ir visuomenė [turi būti] apie tai nedelsiant informuojami“, – įsitikinę europarlamentarai. Jie ragina Europos Komisiją imtis veiksmų, kad būtų sukurta tokia skubių pranešimų sistema.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)