Automobiliu į Lietuvą keliavo visa šeima – vyras su žmona, du vaikai bei žmonos tėvas. „Kilo isterija, penkerių dukra iki šiol negali sėsti į automobilį. Uošviui lūžo šonkaulis, man sutrenkta krūtinė ir ranka, žmonai – nugara. Reikės ilgo gydymo“, – DELFI kalbėjo nukentėjęs vyras. Sumušimus patyrė ir vienuolikametis berniukas.

Lenkijoje į avariją pakliuvę Lietuvos piliečiai buvo išgabenti į ligoninę, tačiau po pirminės apžiūros jie patys atsisakė tolesnio gydymo ir grįžo į Lietuvą.

Lietuvis žalą skaičiuoja dešimtimis tūkstančių. „Automobilis visiškai sumaitotas. Lenkijos pareigūnai patvirtino, kad jis nebetaisomas, – kalbėjo vyras. – Žala vien už sumaitota automobilį – 31 tūkst. eurų, gydymas, transportas ir kitos išlaidos – dar apie 20-30 tūkst.“

Sumaitotas automobilis po įvykio buvo nugabentas į „Volkswagen“ centrą, o šeima į Lietuvą grįžo autobusiuku.

Kaltininkės būsena sukėlė įtarimų

Įvykio metu šoką patyręs vyras teigė, kad avarijos kaltininkės būsena jam kėlė įtarimų. „Manau, kad ji buvo apsvaigusi. Galbūt neblaivi, o gal apsvaigusi nuo kokių nors vaistų. Vos išlipusi iš automobilio ji pasakė, kad nė nesuprato, kas įvyko, vėliau pradėjo ieškoti telefono, filmuoti viską. Ji nė neatsiprašė, o kai pamatė gaisrinę ir greitąją pagalbą, pradėjo vaidinti, kad jai kažką labai skauda, silpna“, – teigė vyras.

Įvykio metu prie vairo sėdėjęs vyras pasakojo, kad ši vairuotoja jo dėmesį patraukė dar prieš įvykį. Esą būtent ji buvo sudariusi anksčiau pralenktą spūstį, brandaus amžiaus moteris neskubėjo vairuoti ir net sėdėdama prie vairo iš rankų nepaleido mobiliojo telefono.

„Ji buvo sudariusi spūstį. Mes ją pravažiavome, vėl privažiavome kitą spūstį ir sustojome. Prieš mane stovėjo trys automobiliai, o dar prieš pat smūgį aš pats pažvelgiau į veidrodėlį – už mano automobilio nieko nebuvo. Praėjo gal minutė ir pajutome didžiulį smūgį, – įvykį apibūdino nukentėjęs vyras. – Smūgis buvo toks stiprus, kad mano automobilis nuskriejo dvylika metrų ir atsitrenkė į dar tris automobilius.“

Vyro teigimu, vos pajutęs smūgį pradėjo spausti stabdžių pedalą, tačiau tai nepadėjo – automobilis nuskriejo dar kelis metrus. „Visus kitus automobilius vairavo Lenkijos piliečiai, tačiau jie nukentėjo nestipriai“, – kalbėjo emigrantas.

Dar daugiau nuostolių

Į lietuvio vairuojamą „Volkswagen“ įskriejęs „Ford Mondeo“ sumaitojo visą automobilio bagažinę, kurioje šeima vežėsi asmeninius daiktus.

„Visi drabužiai sugadinti, supjaustyti. Net nebeturime, ką apsirengti, – kalbėjo nukentėjęs vyras. – Pirmą kartą patenkame į tokį įvykį, kai išgirdau tas sirenas, buvo šokas. Net dabar negaliu ramiai kalbėti, kaupiasi ašaros. O tuo metu nieko nesupratome, tik žiūrėjome, kaip vaikai.“