"Prezidentės poziciją dėl Darbo partijos vertinu pozityviai, kaip išties principingą. Dabar akys krypsta į Algirdą Butkevičių ir jis turėtu įvertinti prezidentės principinę poziciją ir daryti kažkokius tolimesnius veiksmus. O Liberalų sąjūdis alternatyviose koalicijose esame nusiteikę konstruktyviai darbuotis, bet tam pirmiausia turi būti daugiausia balsų laimėjusių partijų išreikšta pozicija", - BNS komentuodamas prezidentės pareiškimą pirmadienį sakė E.Masiulis.

"Iniciatyva priklauso tom partijoms, kurios laimėjo rinkimus, tačiau mes žiūrėsim, kaip klostysis formavimasis, tokiame formavime, mes neturime galimybės dalyvauti, jeigu tokios derybos stringa arba nesusiformuoja, su Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionimis demokratais esame sutarę, kad nepavykus šios koalicijos formavimui, mes galėtume tapti alternatyvių koalicijų formavime", - pirmadienį žurnalistams sakę E.Masiulis.

Liberalų sąjūdis, anot E.Masiulio, neketina dalyvauti "pokiliminiuose susitarimuose dėl neviešų reikalavimų numarinti Darbo partijos bylą.

"Liberalų sąjūdis nesiruošia dalyvauti "pokiliminiuose" susitarimuose, tokie reikalavimai teisinėje valstybėje atrodo labai keisti, žmonės iš Darbo partijos galvoja, kad gali kažką užgesinti, kažką uždegti. Vyksta ikiteisminiai tyrimai, "juodosios buhalterijos" byla ir akivaizdu, kad teisėsauga ir teismai turi dirbti savo darbą, o valstybė negali kišti nagų ten, kur jiems draudžia įstatymai", - kalbėjo E. Masiulis.

Derybose dėl valdančiosios koalicijos Darbo partija yra iškėlusi neviešą reikalavimą, kad byla dėl galimų finansinių nusikaltimų būtų numarinta, pirmadienį pareiškė konservatorių lyderis premjeras Andrius Kubilius.

"Galiu spėti, kad viena iš sąlygų formuoti tokią koaliciją yra neviešas Darbo partijos reikalavimas, kad jų partijos byla būtų numarinta", - žurnalistams sakė A.Kubilius, komentuodamas formuojamą centro-kairiųjų koaliciją.

"Tai yra politinio turgaus lygio reikalavimai ir patys reikalavimai yra neteisėti", - sakė E. Masiulis.

Liberalų sąjūdis laimėjo mandatus trijose iš šešių vienmandačių apygardų. Seime jie užsitikrino 10 vietų.