"Kiek žinau, yra pažadėta, kad rytoj turi šitas pareiškimas būti pateiktas premjerui", - pirmadienio vakarą žurnalistams sakė E.Masiulis.

Pirmadienį E.Masiulis ir keli jo pavaduotojai partijoje pirmadienio vakarą susitikę su konservatorių vadovybe aptarė padėtį valdančiojoje koalicijoje, nutarus iš pareigų pasitraukti R.Palaičiui.

Susitikime dalyvavo trys konservatorių vadovai (premjeras Andrius Kubilius, Seimo pirmininkė Irena Degutienė ir TS-LKD frakcijos Seime seniūnas Jurgis Razma) bei trys Liberalų sąjūdžio vadovai (E. Masiulis, švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius ir parlamentaras Algis Kašėta).

"Kadangi R.Palaitis pareiškė, kad atsistatydina, tiesiog susirinkome su vienais iš koalicijos partnerių - konservatoriais - aptarti susidariusią situaciją. (...) Kadangi Liberalų sąjūdžio atstovai nebuvo kviesti į Prezidentūrą, o dalyvavo tiktai konservatorių ir liberalcentristų atstovai, norėjome išgirsti iš premjero, kas buvo kalbama. Mes tą išgirdome ir dabar lauksime, kada R.Palaitis iš tikrųjų atneš atsistatydinimo pareiškimą", - po susitikimo sakė E.Masiulis.

Paklaustas, kodėl susitikime Vyriausybėje nedalyvavo koalicijos partneriai liberalcentristai, E.Masiulis sakė, kad "tai nebuvo kažkoks oficialus susirinkimas, tai buvo tiesiog dviejų koalicijos partnerių pasitarimas".

"Sulaukus R.Palaičio pareiškimo iš tikrųjų manau, kad turės rinktis visi trys koalicijos partneriai ir aptarti, kokiomis sąlygomis įmanoma yra šitai koalicijai tęsti darbus", - pridūrė jis.

E.Masiulio aiškinimu, susitikime nebuvo aptarinėjami Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos pertvarka ar buvusių jos vadovų galimybės grįžti į pareigas.

Jis pakartojo, kad nepaisant to, kaip toliau dirbs Vyriausybė, Liberalų sąjūdis tikisi bendro darbo su kultūros ministru Arūnu Gelūnu.

"Tikrai matome prasmę ir matome iš tikrųjų daug bendros sinergijos dirbant kartu su A.Gelūnu, kaip su profesionaliu kultūros politiku ir manome, kad jokios politinės audros arba siauri partiniai interesai neturėtų kliudyti", - pabrėžė jis.