„Pirmiausiai, aš manau, kad labai yra svarbu, kad šitos institucijos pertvarka būtų visuotinai sutarta ne tik Vyriausybėje, bet ir Seime“, - sakė Liberalų sąjūdžio vadovas Eligijus Masiulis.

Pasak jo, yra reikalinga prieš pateikiant galimus FNTT pertvarkos projektus, Seime konsultuotis su Teisės ir teisėtvarkos ir Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetais.

Tam, kad tikrai galėtume pateikti išdiskutuotą ir pasvertą įstatymo projektą, šitoje vietoje svarbi, manau, ir prezidentės nuomonė, kaip ji vertina tą projektą, - dėsto E. Masiulis. - Mano galva, čia ne laikas yra svarbiausias faktorius, o svarbiausias faktorius yra įstatymo kobybė ir esminė pertvarka.“

Skelbta, kad pirmadienį per Vyriausybės pasitarimą buvo pateikti du pasiūlymai, kaip galima reformuoti FNTT, tačiau kuris iš jų geresnis, planuojama apsispręsti po savaitės.

Pasak vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio, buvo pateikti du siūlymai: reformuoti FNTT taip, kad jos pavaldumas būtų perkeltas iš Vidaus reikalų ministerijos Finansų ministerijai, kitas – FNTT padaryti pavaldžią premjerui.