Po pertraukos Vilniaus miesto pirmasis apylinkės teismas trečiadienį toliau nagrinėjo E. Lementausko bylą, į ją liudyti buvo iškviestas paskutinysis liudytojas – sostinės tarybos narys, socialdemokratas Romas Adomavičius. Politikas tvirtino nelabai galįs prisiminti senus įvykius, todėl teisėjas Petras Karvelis pagarsino ikiteisminio tyrimo pareigūnams duotus jo parodymus.

Paaiškėjo, kad tuo metu, kai E. Lementauskas su V. Urbonavičiumi susitikinėjo ir jų pokalbius jau įrašinėjo Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai, R. Adomavičius atsitiktinai vos netapo vieno jų konfidencialaus pokalbio liudytoju. Socialdemokratas tuo metu pietavo prie savivaldybės esančio vieno prekybos centro restorane, kai konservatorius ir „tvarkietis“ aptarinėjo ne itin švarius „reikalus“.

„Nemačiau jų, nes jeigu būčiau pamatęs konservatorių V. Urbonavičių ir liberaldemokratą E. Lementauską, tikrai būčiau įsidėmėjęs, nes juos pamatyti kartu – tai jau išskirtinis įvykis“, - teisme kalbėjo R. Adomavičius.

Politikas teigė, kad po trijų tarybos narių (E. Lementausko, Audriaus Butkevičiaus ir Gintaro Kazako) sulaikymo socialdemokratai nusprendė sustabdyti bendradarbiavimą vienoje koalicijoje. „Buvo sunerimusi net mūsų partijos valdžia, kad priklausome politiškai korumpuotai koalicijai“, - teisme kalbėjo R. Adomavičius.

E. Lementausko paklaustas, ar po korupcijos skandalo savivaldybėje sustiprėjo konservatorių įtaka, socialdemokratas teigė to nepastebėjęs, tačiau patikino, kad darbas taryboje buvo destabilizuotas.

„Jie (konservatoriai – aut. past.) save pateikė kaip moralinius didvyrius, nes atskleidė tokį dalyką, tačiau buvo ir tokių, kurie juos smerkė“, - aiškino R. Adomavičius.

Apklausus socialdemokratą teismas nusprendė išklausyti visus slapta darytus garso įrašus. Teismas įsitikinęs, kad klausantis E. Lementausko ir V. Urbonavičiaus pokalbius, teismo posėdyje turėtų dalyvauti ir konservatorius. „Kad nekiltų papildomų klausimų, geriau jį iškviesime į posėdį“, - sakė teisėjas P. Karvelis.

Toliau bylos nagrinėjimą teismas nusprendė tęsti rugsėjo 3-iąją.

DELFI primena, kad Vilniaus apygardos prokuratūra partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininko pavaduotojo bei atsakingojo sekretoriaus pareigas einančiam E. Lementauskui yra pareiškusi kaltinimus dėl trijų nusikalstamos veikos epizodų – dėl 50 tūkst. Lt kyšio davimo už palaikymą per „tvarkiečiui“ pareikštą interpeliaciją, dėl pasiūlymo paimti 280 tūkst. Lt kyšį (140 tūkst. Lt už balsavimą prieš mero J. Imbraso interpeliaciją ir jeigu jo balsas nulemtų sėkmę – ateityje dar tiek pat) bei dėl pasiūlymo paimti 5 tūkst. Lt už tai, kad jis pereitų į tarybos nario G. Kazako kuriamą nepriklausomą frakciją bei 19 tūkst. Lt, jeigu į ją privilios daugiau tarybos narių. Be to, už paramą konservatoriui buvo siūlomas net vicemero postas.

E. Lementauskas jam pareikštus kaltinimus kategoriškai neigia ir aiškina jokių pinigų konservatoriui nemokėjęs. Buvęs vicemeras teisme aiškino, kad konservatorius buvo nusivylęs Tėvynės sąjungos vykdoma politika ir esą norėjo prisijungti prie „paksistų“, tačiau buvo iškėlęs sąlygą – kad jį įtrauktų į partijos sąrašus per Seimo ir Europos Parlamento rinkimus.