Tyrimą dėl vaikų teisių ir teisėtų interesų užtikrinimo Švėkšnos specialiojo ugdymo centre atlikusi E.Žiobienė teigia nustačiusi pažeidimų, susijusių su vaikų apsauga nuo smurto, švietimo pagalbos bei sveikatos priežiūros paslaugų teikimu, saugios ir sveikos aplinkos, privatumo užtikrinimu, vaikų teisių gynimu baudžiamajame procese ir kt.

Tarnyba antradienį pranešė, kad vaiko teisių apsaugos kontrolierė įspėjo L.Navickienę dėl nustatytų vaiko teisių ir teisėtų interesų pažeidimų bei pasiūlė ŠMM, įgyvendinančiai centro savininko teises ir pareigas, spręsti klausimą dėl drausminės atsakomybės centro direktorei taikymo, atsižvelgiant į centro veikloje nustatytus trūkumus bei pažeidimus.

ŠMM apie priimtą sprendimą kontrolierę turėtų informuoti iki birželio 15 dienos.

E.Žiobienė tarp pateiktų siūlymų ragina svarstyti galimybę maksimaliai mažinti vaikų skaičių centre, peržiūrėti priėmimo į jį tvarką.

Švėkšnos specialiojo ugdymo centras yra pagrindinės mokyklos tipo specialiojo ugdymo centras elgesio ir emocijų sutrikimų turintiems mokiniams. Padėtimi šiame centre susirūpinta, kai viešumon iškilo duomenys, jog vienos šios įstaigos auklėtinės galėjo užsiimti sąvadavimu ir pardavinėti kitas merginas. Po šio skandalo kilo įtarimų ir dėl netinkamo vaikų drausminimo, jų slopinimo vaistais. Tuomet nuspręsta, kad centrą savo žinion iš Šilutės rajono savivaldybės perima ŠMM.