Jau devintą kartą organizuojamas Kauno dviratininkų paradas subūrė virš 200 dviračių entuziastų. Šiais metais organizatoriai išdalino 210 šviesą atspindinčių juostų, tačiau dalis dviratininkų turėjo savo liemenes, todėl dalyvių skaičius gali išaugti iki 300.

„Kadangi dalyvauja daug dalyvių, bus užtikrinamas saugumas. Visą paradą lydės apsaugos ir greitosios medicininės pagalbos automobiliai. Taip pat savanoriai prižiūrės, kad parado dalyviai neišsibarstytų ir judėtų tinkamai pagal taisykles.

Dalyviams padovanojome šviesą atspindinčias juostas, kas irgi prisidės prie saugumo. „Kritinė masė“ yra nesankcionuotas renginys, o šis paradas yra oficialus, todėl privalome pasirūpinti saugumu“, – kalbėjo Aplinkos apsaugos skyriaus atstovė Laima Griauslytė.

Pirmasis Kauno dviratininkų paradas buvo suorganizuotas prieš ketverius metus, Europos judriosios savaitės proga. Taip gimė tradicija rengti paradus. Tačiau dalyviams neužteko vieno parado per metus, todėl juos pradėta rengti pavasarį ir rudenį.

Kasmet parado organizatoriai parenka vis kitą maršrutą tam, kad dalyviai dar labiau susipažintų su Kauno miestu ir į veiklą būtų įtraukta kuo daugiau bendruomenių.

Šių metų Kauno dviratininkų paradas prasidėjo nuo Kauno valstybinio muzikinio teatro sodelio. Dalyviai patraukė per Laisvės alėją į Gedimino gatvę, vėliau pro „Žalgirio“ areną, Juozapavičiaus prospektą keliaus į centrą. Parado finišas – ties Lietuvos sporto universitetu. Bendras trasos ilgis apie 18 kilometrų.

Pasiekus finišą, dalyvių laukia studentų paruoštos pramogos. Bus apdovanotas originaliausias, jauniausias, vyriausias dviratininkas.

Garbaus amžiaus dalyvis

Kauno dviratininkų parade dalyvavo ir garbaus amžiaus vyras. Jam 82 metai. Dviratininkas tikina, kad tokius atstumus dažnai važiuoja ir jaučiasi puikiai, nes nuolatos sportuoja.

„Neatsimenu, kiek metų važinėju dviračiu. Esu ir į Vilnių, ir į Klaipėdą dviračiu važiavęs. Nuo 2000-ųjų metų pradėjau bėgioti, tai ir šiemet prie 34 laipsnių karščio 8 kilometrus aplink Žąslio ežerą nubėgau. Aš esu sporto žmogus, todėl ir dalyvauju parade“, – pasakojo optimistiškai nusiteikęs Mantas.