Sausį socialinė žiniasklaida tiesiog ūžė dėl naujienos iš Sočio olimpinio miestelio – pasirodo, jog Biatlono centre vyrams įrengtas dvigubas tualetas. Kitas toks tualetas vėliau aptiktas Žurnalistų centre – juo naudosis minėtojo centro personalo bei apsaugos darbuotojos.

Dvigubi tualetai neturėtų stebinti Vilniaus barų „Cozy“ ir „SoulBox“ lankytojų. Šiose įstaigose dvigubi tualetai siūlomi merginoms.

„Pas mus tai buvo padaryta labai seniai, maždaug prieš dešimtmetį, kai atsidarėme. Tai buvo sumanyta juoko forma. Merginos visą laiką mėgsta eiti į tualetą dviese, nes ten joms dažnai reikia apie kažką pasikalbėti, pasidalinti kosmetika. Tai buvo tarsi pokštas“, – DELFI paaiškino baro „Cozy“ vadovė Milda Marčiukaitytė.

Ji pastebi, kad į dvigubą tualetą merginos po dvi dažniausiai eina savaitgaliais, kada daug lankytojų ir prie tualetų rikiuojasi eilės. Vyrams toks tualetas nebuvo pasiūlytas – jie vienoje erdvėje turi pisuarus.

M. Marčiukaitytė prisiminė, kad prieš dešimtmetį dvigubais tualetais Lietuvos žiniasklaida domėjosi kaip įdomesne interjero detale. Dabar tai esą niekam nekelia nuostabos.

Du klozetai vienoje patalpoje siūlomi ir baro „SoulBox“ lankytojams.

„Tai buvo paprasčiausia architekto ir konstruktorių klaida, dėl kurios patalpoje nebeliko vietos sienai. Anksčiau niekada to neteko matyti. Tualetas veikia, kartais merginos į šį tualetą eina po dvi, tai mane visada labai nustebina“, – paaiškino prisistatyti nenorėjęs „SoulBox“ administracijos atstovas.

Baro atstovas sakė nesulaukęs lankytojų nusistebėjimų dėl dvigubo tualeto. Jo teigimu, visi kiti bare esantys tualetai – įprastiniai.

DELFI skaitytoja Zita dvigubą tualetą prieš porą metų nufotografavo viename Stokholmo bare.

„Tiems, kurie buvo labai šokiruoti tualetais Sočyje, galima parodyti, kad net ir išsivysčiusioje Skandinavijoje tokių yra. Šią nuotrauką prieš porą metų padariau populiarioje aludėje Stokholmo centre“, – sakė Zita.
Tualetas aludėje Stokholmo centre, nuotr. Z. Voitiulevičiūtės