"LSDP galutinai žlugo. Nežinau - grįžtamai, ar negrįžtamai, tai parodys laikas", sakė jis spaudos konferencijoje pirmadienį.

Anot jo, dabar "vietoje perspektyvios LSDP tautai siūlomas kažkoks neaiškus dirbtinis darinys".

Šias kairiųjų partijų "jungtuves" jis prilygino Žemaitės kūriniui "Marti". Anot jo, "blaiviai mąstantys LSDP nariai atsidūrė Katrės vietoje, išeidami į Vingio Jono namus, kur laukia nesaldi duona".

A. Akstinavičius prognozavo, kad po tokio sprendimo nemaža dalis LSDP narių prisijungs prie "Socialdemokratijos 2000".

Tačiau parlamentaras teigė, kad dar yra keletas būdų "prikelti numarintą LSDP".

Kaip vieną tokių jis paminėjo galimybę trečdaliui tarybos narių sušaukti neeilinį suvažiavimą, perrinkti pirmininką ir atkurti oficialias partijos suvažiavimų pozicijas.

A. Akstinavičius teigė, kad savaitgalį priimtas LSDP tarybos sprendimas Seimo rinkimams sudaryti koaliciją su LDDP prieštarauja anksčiau LSDP suvažiavimuose priimtoms rezoliucijoms ir sprendimams.

"Procesas turėjo vykti atvirkščia tvarka - suvažiavimas turėjo pakeisti ankstesnius sprendimus, o tik po to vykdyti šią procedūrą", teigė jis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją