Ministras BBC laidoje „Hardtalk“ teigė, kad verslininkas, sužinojęs, jog 70 proc. aljanso sąskaitų apmoka JAV, turėjo būti nepatenkintas.

„Aš galiu įsivaizduoti - verslininkas D.Trumpas buvo supažindintas su NATO, nes jis nėra labai įsitraukęs į užsienio politiką ir tai nebuvo didelė jo kampanijos dalis. Jis buvo supažindintas, kaip veikia NATO ir informuotas, kad 70 proc. NATO sąskaitų apmoka JAV. Žinoma, jis nebuvo patenkintas, žinoma, jis kritikavo. (...) Galbūt tai buvo padaryta gan aštriu būdu, bet jis teisus“ - penktadienį transliuotoje BBC laidoje „Hardtalk“ teigė L.Linkevičius.

Tačiau ministras teigė, kad reikia sulaukti, kol kitąmet pradės dirbti D.Trumpo komanda ir tuomet vertinti, kaip JAV elgsis užsienio politikoje bei NATO, o iš priešrinkiminių kalbų nuomonės nederėtų susidaryti. Be to, jo nuomone, sunku įsivaizduoti, kad Jungtinės Valstijos netęstų savo dabartinės politikos.

„Negaliu įsivaizduoti, kad nebus tęstinumo JAV politikoje, paprasčiausiai negaliu to įsivaizduoti“, - tikino L.Linkevičius.

D.Trumpas rinkimų kampanijos metu teigė, kad „NATO yra nefunkcionali struktūra“. Jis kritikavo nepakankamą sąjungininkų indėlį NATO, kvestionavo kolektyvinės gynybos principą apskritai. Kita vertus, tos pačios rinkiminės kampanijos metu D.Trumpas taip pat užsiminė, jog JAV ir toliau gerbs įsipareigojimus NATO, tarp jų ir Baltijos šalių gynybos užtikrinimą.