Žvarboką penktadienio popietę Druskininkų lynų keltuvo atidarymo juostelę perkirpo kurorto savivaldybės meras Ričardas Malinauskas, Susisiekimo viceministras Algis Žvaliauskas ir Aplinkos ministerijos ir keltuvus įrenginėjusių bei jiems įrangą tiekusių įmonių atstovai.

Kvietimai į šią šventę, kuriuose buvo minima ir galimybė išbandyti Druskininkų vandens parko pramogas, nesuviliojo nei Premjero, nei ministrų, o iš juos gavusių Seimo narių atvykti ryžosi tik socialdemokratai Kristina Miškinienė, Vidas Mikalauskas ir Algirdas Sysas.

R.Malinauskas pranešė susirinkusiems renginį svečiams, kad šiandien lynų keltuvu visi galės pasinaudoti nemokamai.

Beveik 4 milijonus litų kainavusį Druskininkų lynų keltuvą eksploatuos specialiai tam įsteigta bendrovė „Kautros keltuvai", priklausanti keleivių vežimo bendrovei „Kautra".

Šiandien Druskininkuose dar bus atidarytas rytietiško stiliaus viešbutis „Flores“ bei SPA centras, priklausantys sveikatinimo centrui „Aqua", sulaukusiam išskirtinio dėmesio po Specialiųjų tyrimų tarnybos joje atliktų kratų.

STT Kauno valdybos pareigūnai, gavę duomenų apie galbūt neteisėtai naudojamas savivaldybės bendrovės lėšas ir turtą, yra pradėję ikiteisminį tyrimą dėl bendrovės „Aqua“ direktoriaus Edmundo Antanaičio piktnaudžiavimo. Atlikdami ikiteisminį tyrimą, pareigūnai buvo sulaikę direktorių, bendrovės ir Druskininkų savivaldybės patalpose atliko kratas ir paėmė tyrimui reikšmingus daiktus ir dokumentus.

Bendrovės vadovas, kaip įtariama, kartais pasitelkdamas kai kuriuos Druskininkų savivaldybės darbuotojus, organizuodavo žmonių apgyvendinimą viešbutyje „Aqua“ be jokios buhalterinės apskaitos, taip pat būdavo dalinamos įvairios dovanos – leidimai nemokamai pasinaudoti centro paslaugomis. STT pareigūnų atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Nemokamas politikų maudynes „Aqua“ centre tiria Seimo antikorupcijos komisija ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.

Pradėti tyrimai neatgrasė kurorto vadovų ir toliau kviesti politikus nemokamai pasilepinti Druskininkų „Aqua“ paslaugomis. Seimo nariai buvo pasipiktinę gavę auksaspalvius kvietimus apsilankyti šį savaitgalį, lapkričio 27 - 28 d., rengiamoje šventėje bei laiką praleisti ir skandalingame „Aqua“ parke. Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas teigė, kad tai yra puiki kurorto reklama.

Druskininkų savivaldybės tarybos opozicijos lyderis Valdas Trinkūnas, ir Liberalų sąjūdžio frakcijos Druskininkų savivaldybės taryboje vadovas dr. Juozas Šarkus penktadienį kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydami ištirti ar Druskininkų meras nebandė papirkti Seimo narių auksaspalviais kvietimais pramogauti centre „Aqua".

V. Trinkūnas ir J. Šarkus atkreipia dėmesį, kad kvietimus pasinaudoti UAB „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centro Aqua“ paslaugomis Seimo nariai gavo prieš pat balsavimą dėl įgaliojimų suteikimo Antikorupcijos komisijai tirti Druskininkų valdžios skandalus.

Jie prašo nustatyti, ar Druskininkų savivaldybės mero ir centro Aqua“ direktoriaus pavaduotojo veiksmuose nėra nusikalstamų veikų, numatytų Baudžiamojo Kodekso 227 straipsnyje („Papirkimas“) bei 228 straipsnyje („Piktnaudžiavimas“).