„Konkrečiai bus šešios pavardės - dėl jų bus sprendimo priėmimas. Tai bus savivaldybės politikai, kurie figūravo jūsų informacijoje. Bus sprendimas, ar jie supainiojo interesus“, - BNS sakė jis.

R. Valentukevičius taip pat tvirtino, kad aiškindamiesi kitų asmenų galimą interesų supainiojimą kitą savaitę komisijos atstovai vyks į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybą, kurioje susipažins su kai kuriais tyrėjų paimtais dokumentais.

„Mums reikia (Druskininkų poilsio ir pramogų centro „Aqua“) registracijos žurnalo, kas ten gyveno viešbutyje, kaip atsiskaitymas vyko, kiek laiko gyveno (...). Jei gausime viską, tai čia daug laiko tyrimas neužims, mėnesį, gal ir to neužims. Jei nieko negausime, lygiai taip pat greitai bus pasakyta, kad neturime medžiagos ir tyrimo nepradėsime“, - sakė jis.

Pernai lapkritį VTEK pradėjo tyrimus dėl šešių Druskininkų socialdemokratų: R. Malinausko, savivaldybės įsteigtos įmonės „Aqua“ direktoriaus Edmundo Antanaičio, administracijos direktorės Vilmos Jurgelevičienės, tarybos narių Virgaudo Taletavičiaus ir Ingos Šinkonienės, vicemero Lino Urmanavičiaus. Tyrimai dėl politikų pradėti aiškinantis, ar jie nusišalino nuo sprendimų, susijusių su vandens parko klausimais.

STT atlieka tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo Druskininkų savivaldybės įmonėje „ Aqua“. Įtariant piktnaudžiavimu pernai buvo sulaikytas šio centro vadovas Edmundas Antanaitis. Bendrovės vadovas, kaip įtariama, pasitelkdamas kai kuriuos Druskininkų savivaldybės darbuotojus organizuodavo žmonių apgyvendinimą viešbutyje „ Aqua“ be jokios buhalterinės apskaitos, taip pat būdavo dalinamos įvairios dovanos – leidimai nemokamai pasinaudoti centro paslaugomis. Žiniasklaidoje skelbta, jog centre galėjo nemokamai ilsėtis ir politikai.

Įmonėje dirba keliolika savivaldybės vadovų artimųjų, tarp jų – mero pirmoji žmona Daiva Malinauskienė ir dukra Evelina Malinauskaitė, vicemero L.Urmanavičiaus žmona Vilija Urmanavičienė, sūnus Tomas Urmanavičius, administracijos direktorės V.Jurgelevičienės sūnus Gytis Jurgelevičius, pati I.Šinkonienė, V.Taletavičiaus žmona Giedrė Taletavičienė, „Aqua“ centro valdybos pirmininko Algirdo Svirsko pusbrolis Gintaras Svirskas.

VTEK dar lapkričio pradžioje įvardijo turinti 33 asmenų sąrašą, kurie Druskininkų vandens parko istorijoje gali būti supainioję viešuosius ir privačius interesus. Nors įvardyti viešai šiuos asmenis VTEK atsisakė, tačiau komisijos atstovė Eglė Ivanauskaitė BNS yra patvirtinusi, kad visi VTEK tiriami socialdemokratai yra ir šiame VTEK sudarytame sąraše.

VTEK vadovas tuomet aiškino, kad komisija tyrimo dėl Druskininkų politikų ir tarnautojų pradėti negali, nes teisėsauga neteiks ikiteisminio tyrimo medžiagos. Tačiau Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir Generalinės prokuratūros atstovai tai paneigė pareikšdami, kad teisėsaugos atliekamas tyrimas negali trukdyti etikos sargams atlikti savojo tyrimo.

VTEK tyrimą pradėjo praeitų metų lapkritį.