21-erių druskininkietė - to paties amžiaus, kaip ir 51-erių R. Malinausko jauniausioji dukra Sandra iš pirmosios santuokos.

Turimais duomenimis, iki pažinties su Druskininkų savivaldybės meru ši mergina kurį laiką draugavo su R. Malinausko sesers Rolandos Kokštienės sūnumi bei artimiausiu mero bičiuliu įvardijamo verslininko Laimučio Pečiukevičiaus atžala.

Užfiksavo sodyboje Latežeryje

21-erių merginą ir keturių vaikų iš dviejų iširusių santuokų tėvą R. Malinauską sekmadienį, liepos 10-osios vakarą, DELFI užfiksavo mero iš močiutės paveldėtoje sodyboje Latežeryje, ant Ratnyčios upės kranto.

Pora sėdėjo terasos gilumoje prie stalo. Mergina savąją ranką buvo familiariai apsukusi merui aplink kaklą.

Kartu su mergina ir R. Malinausku sodyboje Latežeryje laiką leido ir kurorte verslininku prisistatantis leipalingietis Egidijus Vosylius, žinomas Pieštuko pravarde, bei jo jaunesnysis sūnus Žilvinas.

Sodybos kiemelyje stovėjo trys prabangūs visureigiai: juoda „Toyota Land Cruiser“, vyšnių spalvos „BMW X6“ ir baltas „Porsche Cayenne“ lenkiškais registracijos numeriais.

Pastaruoju, pasak redakcijos šaltinių, naudojasi E. Vosylius, juodąjį visureigį vairuoja R. Malinauskas, o už apynaujo „BMW X6“ druskininkiečiai įpratę matyti naująją R. Malinausko draugę.

Buvusioji draugė neištvėrė

Ką turėtų reikšti faktas, kad nauja, į dukras tinkanti mergina, užfiksuojama moterų dėmesio nestokojančio R. Malinausko glėbyje?

Juk dar šiemetinės Druskininkų kurorto šventės metu oficialioje dalyje meras buvo matomas gražuolės tamsiaplaukės odontologės, 38-erių metų Jurgitos Kasperavičiūtės draugijoje!

Druskininkų miesto šventė "Druskininkai garsiai"

Tiesa, vėliau, aikštėje Vilniaus alėjoje, kurorto šventės svečiai stipriai įraudusį R. Malinauską stebėjo prie lauko scenos trypiantį šokį su paslaptinga blondine.

Ta pati blondinė prie mero šono buvo ir naktį, kai R. Malinauską liudininkai matė einantį Vilniaus alėja paryčiais ir kalbinantį miesto gatves šluojančius darbininkus.

„Nieko nekomentuosiu. Situacija viską paaiškina pati. Galiu tik patvirtinti, kad mes su ponu Ričardu – ne pora. Jei jis surado moterį, kokios gyvenime jam reikia, galiu tik palinkėti jiems sėkmės“, - tokio atsakymo DELFI sulaukė po to, kai paprašė J. Kasperavičiūtės pakomentuoti nusiųstas nuotraukas, kurias DELFI fotografas užfiksavo sekmadienį Latežerio sodyboje.

R. Malinauskas ir J. Kasperavičiūtė pora buvo pastaruosius dvejus metus. Pusantrų metų moteris gyveno mero namuose Druskininkuose.

„Graži ir protinga“, - taip privačiuose pokalbiuose žinomi šalies politikai ir verslininkai apibūdindavo medikės išsilavinimą turinčią J. Kasperavičiūtę.

Nors Druskininkuose kalbėta, kad R. Malinausko draugė savo išvaizda buvo panaši į ankstesniąsias R. Malinausko sutuoktines – Daivą ir Inetą, tačiau nuo jų skyrėsi savo veikla.

Jei ankstesnės mero moterys pirmenybę teikė ramiam buvimui namuose, rūpinantis buitimi ir vaikais, tai J. Kasperavičiūtė, vos atvykusi į Druskininkus, ėmėsi labdaringos veiklos: rengė ir įgyvendino ne vieną socialinį projektą, skirtą neįgaliesiems, jaunimui, socialiai pažeidžiamoms visuomenės grupėms.

Dalis jų vykdomi iki šiol, nors moteris, šaltinių žiniomis, iš Druskininkų išsikėlė iš karto po Druskininkų kurorto šventės.

Esą tąsyk, po kurorto šventės merui grįžus į namus paryčiais, J. Kasperavičiūtė paliko pusantrų metų puoselėtus R. Malinausko namus Druskininkų kurorto centre.

Dėmesio nesišalino

Pirmadienį DELFI pabandė apie mero širdies reikalus pasikalbėti su pačiu R. Malinausku.
Tačiau telefonu atsiliepęs kurorto vadovas, išgirdęs, kas ir kokiu klausimu nori jį kalbinti, pakeltu tonu, pabrėžtinai išskiemenuodamas kiekvieną žodį palinkėjo žurnalistei „geros dienos“, sakydamas, kad klausiami dalykai – ne josios reikalas.

Daug atviresnė buvo su R. Malinausku Latežeryje užfiksuota naujoji mero draugė.

Iš pradžių neatsiliepusi į skambučius, vėliau mergina žurnalistei perskambino pati.
„Mūsų žurnalistai jus arba labai į jus panašią merginą vakar užfiksavo vienoje sodyboje Latežeryje, su Druskininkų meru ponu Malinausku“, – DELFI paklausė druskininkietės.

„Na, o ką?“ – nesigynė viešnagės mergina.

„Tai ten buvote jūs? Ir jūsų automobilis ten stovėjo, toks raudonos spalvos? Ar jūs su meru esate naujoji pora? Juk suprantate, kad neišvengsite žurnalistų dėmesio, ponas Ričardas yra per daug viešas asmuo, žmonėms įdomu, kaip jis gyvena“, – vėl paklausėme.

„Nei patvirtinsiu, nei paneigsiu. Dar gal anksti kalbėti. Gal jūs verčiau jo paklauskit, ar mes pora, ar kaip? Aš, žinokite, dabar nelabai turiu laiko kalbėti, atsiprašau“, - nuskambėjo atsakymas.