Penktadienio popietę surengtos Druskininkų lynų keltuvo atidarymo šventės metu paskelbta, kad tądien jis nemokamai kels keleivius iki 22 valandos. Bet jau apie 19 val. prie keltuvo apsilankę kurorto svečiai juo pasinaudoti negalėjo.

Šį rytą keltuvas taip pat nebuvo atidarytas. Prie jo mechanizmo darbavosi šveicarų įmonės „Bertholet Maschinenbau“ AG specialistai, kalbantys vokiškai, o atrakcioną eksploatuojančios bendrovės „Kautros keltuvai" darbuotojų, kurie galėtų atsakyti į pasimetusių klientų klausimus, darbo vietoje nebuvo.

Ant tuščios keltuvų kasos kabinos stiklo pakabintas raštelis skelbė keistą žinią: „Keleivių dėmesiui. Gruodžio 28 ir 29 dienomis lynų kelias nedirbs. Bertholet Maschinenbau AG vykdo keltuvo techninio derinimo darbus“. Kurorto radijui nepavyko rasti, kas galėtų atsakyti, ar žodis „gruodžio“ šiame skelbime nėra klaida.

Druskininkų lynų keltuvas jau neveikia

Druskininkų savivaldybės internetiniame tinklalapyje paskelbtame pranešime apie keltuvo atidarymą jokios informacijos apie netikėtą jo uždarymą „techniniam derinimui“ jau antrąją šventės dieną nepateikiama. Cituojamas Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas, kuris sako: „Galiu drąsiai pasakyti, kad šiam projektui buvo pasitelkti patys moderniausi saugos, technologiniai bei inžineriniai sprendimai, tad natūralu, kad neapsieita be užsienio profesionalų pagalbos“.

Lynų kelias, kylantis į 45 metrų aukštį, druskininkiečiams ir kurorto svečiams suteikia galimybę iš miesto centro vos per kelias minutes persikelti į kitoje Nemuno pusėje esantį žiemos pramogų kompleksą „Snow Arena“ bei pasigrožėti Druskininkų apylinkių panorama. Skaičiuojama, kad per valandą Lynų keliu galėtų pasinaudoti iki 240-ies keleivių. Žinoma, jeigu jis veiktų kaip numatyta.

Lynų kelio atidarymas Druskininkuose pradėjo šventinių renginių maratoną. Šeštadienį pramogų aikštėje bus įžiebta didžioji Kalėdų eglė, šalia kurios įsikurs druskininkiečių ir kurorto svečių laukiama prakartėlė su gyvais gyvuliukais. Pernai jų laikymą prakartėlėje Druskininkų žalieji buvo paskelbę kankinimu ir surengė prie prakartėlės piketą.

Druskininkų lynų keltuvas jau neveikia