Pagal Seimo Statutą, parlamentinę frakciją turi sudaryti ne mažiau nei septyni parlamentarai.

Kaip DELFI teigė V. Vasiliauskas, jo sprendimas nieko nesuardo, nes nebebuvo, ką suardyti: „Pagal Seimo Statutą, kai neliko frakcijos mes visi priklausome mišriai Seimo frakcijai“.

Parlamentaras pasakojo, kad sprendimui ruošėsi ilgai, dar prieš Neringos Venckienės apkaltą, kai su bendražygiais tarėsi, ką darys, jei ji pavyks.

„Ji pavyko ir kai nebeliko mus vienijančio asmens – N. Venckienės – nebeliko ir frakcijos. Ką darysime kiekvienas atskirai, priklauso nuo mūsų kiekvieno valios. „Drąsos kelio“ frakcijoje buvome labai skirtingi ir tuo laisvu mandatu faktiškai naudojomės. Mums vienijo Neringa ir Garliavos įvykiai“, - sakė V. Vasiliauskas.

Seimo nariui „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija pasirodė priimtiniausia, nes parlamente sėdėjo prie šios partijos narių, su jais užsimezgė žmogiški ryšiai. V. Vasiliauskas neslepia, kad buvo siūlymų jungtis ir prie kitų frakcijų.

Ką rinksis V. Vasiliausko bendražygiai jis sakė nežinantis - bendro sprendimo „Drąsos kelias“ nepriėmė.

DELFI primena, kad Seimui panaikinus „Drąsos kelio" vedlės N. Venckienės parlamento nario mandatą, frakcijoje buvo likę 6 nariai, tačiau buvo laukiama į jos vietą pagal kandidatų sąrašą ateinančio naujo Seimo nario sprendimo.

N. Venckienės vietą Seime užims lenktynininkas Stasys Brundza, kuris trečiadienį ryte užsiminė apie galimą „Drąsos kelio" frakcijos susijungimą su „tvarkiečiais".

Pasitraukus V. Vasiliauskui byrančioje frakcijoje lieka Jonas Varkala, Vytautas Matulevičius, Aurelija Stancikienė, Algirdas Patackas ir Povilas Gylys.