Maža to, į draudimus apie gresiantį pavojų nereagavo ir kai kurie tėvai, į Palangos paplūdimį atėję pailsėti su mažamečiais vaikais – gelbėtojams teko gelbėti skęstantį vaiką. Laimei, jis gyvas ir sveikas, o atsipirko tik dideliu išgąsčiu.

Palangos gelbėtojų tarnybos vadas Jonas Pirožnikas neslėpė, kad buvo priblokštas tokio atsainaus tėvų požiūrio – toks jų elgesys papiktino ir ne vieną poilsiautoją.

„Tėvams policijos pareigūnai surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą dėl vaiko nepriežiūros“, – sakė jis.

Palangos gelbėtojai ketvirtadienį turėjo labai daug darbo – nors buvo iškeltos raudonos vėliavos, kurios nurodo, jog griežtai draudžiama ne tik maudytis, bet ir braidžioti po jūrą, bet poilsiautojai į draudimus nereagavo.

„Šiemet surengėme jau antrą reidą paplūdimyje – gelbėtojai įspėjo net 49 žmones, – sakė J. Pirožnikas. – Poilsiautojai maudėsi Baltijos jūroje, nors tai buvo griežtai draudžiama. Kadangi kai kurie gyventojai sureagavo į įspėjimus, jie nebuvo nubausti, tačiau policijos pareigūnai net 16 žmonių surašė protokolus už tai, kad šie nepaisė paplūdimio taisyklių ir maudėsi esant iškeltai raudonai vėliavai.“

Anot gelbėtojo, taip pat buvo nubausti du poilsiautojai, paplūdimyje vartoję alkoholinius gėrimus.

„Taisyklių nepaisiusiems poilsiautojams buvo skirtos baudos nuo 17 iki 57 eurų, – pažymėjo J. Pirožnikas. – Kai kurie nubaustieji teisinosi manę, kad galima maudytis, nes nebuvo iškelta juoda vėliava, tačiau norėčiau pažymėti, jog nuo 2004 m., kai įstojome į Europos Sąjungą, draudimas maudytis galioja iškabinus raudoną vėliavą. Draudžiama ne tik maudytis, bet ir braidyti po jūrą.“

Jis stebėjosi kai kurių poilsiautojų neatsakingumu: „Būna, kad ištrauki žmogų iš jūros, o šis sako, jog aš tik braidžiau, nors įbridęs buvo tiek, kad tik kaklas matėsi.“

Poilsiautojai buvo baudžiami ne iš karto – visą dieną po paplūdimį važinėję ir jūroje plaukioję gelbėtojai Palangos svečius garsiakalbiais įspėdavo apie draudimą bristi į Baltijos jūrą.

„Baudos skirtos tiems žmonėms, kurie nekreipė dėmesio į perspėjimus – gelbėtojai juos kvietė eiti į krantą, net švilpė, o jie vis tiek nereagavo, – sakė sudėtingoje operacijoje dalyvavęs J. Pirožnikas. – Tada jau asmeniškai privažiuodavome prie žmonių ir juos sulaikydavome. Štai, vieną pagavome, kuris išsimaudęs išėjo į kopas – vyras buvo labai priešiškai nusiteikęs,net keikėsi necenzūriniais žodžiais.“

Policijos ir gelbėtojų iniciatyva tramdyti taisyklių nesilaikančius poilsiautojus sulaukė kitų žmonių teigiamos reakcijos. „Žmonės net plojo ir sakė, dažniau skirkite baudas – tikrai esu nustebęs, kad žmonės yra tokie pilietiški ir palaiko tokią tvarką, mus net drąsino, nebijokite, mes jus palaikysime“, – prisiminė Palangos gelbėtojų tarnybos vadovas, pabrėžęs, kad ypač atsakingai į šią problemą žiūrėjo kurorte dirbę policijos pareigūnai.

Ketvirtadienį surengtas reidas paplūdimyje šiemet jau buvo antrasis, tačiau tiek daug pažeidėjų dar nė karto nebuvo nubausta Palangos paplūdimyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (344)