Žinomiausias vadinamųjų memų tinklalapis LOLz.lt jau pirmadienį, pasklidus žinioms apie dviejų partijų sąjungą, sumirgėjo naujais politiniais pokštais.

Pirmiausiai pasijuokta iš apie abiejų partijų požiūrio į Rusiją – esą „darbiečių“ ir „tvarkiečių“ jungtuvėmis „partijų finansavimui Maskva nusprendė įvesti vieno langelio principą“. LOLz.lt taip pat pasiūlė savo auditorijai rinkti pavadinimą naujajai partijai, pavyzdžiui – „DarboTvarkė“.

Netrukus prisimintos ir partijų lyderių – Viktoro Uspaskicho bei Rolando Pakso – profesijos. Viename naujausių memų suvirintojo meilę lakūnui simbolizuoja širdies formos agurko gabalėlis. Šmaikštuoliai netruko priminti ir žmogų, kurio parama R. Paksui kainavo prezidento kėdę – Jurijų Borisovą. Jo kompanija „Avia Baltika“ esą dabar galėtų siūlyti ypatingas paslaugas dėl juodosios buhalterijos teisiamiems „darbiečiams“.

Internete klaidžioja ir daugiau pokštų apie partijų jungtuves. Tarkim, naujasis jungtinės partijos lyderis – V. Uspaskichas „sukryžmintas“ su R. Paksu. Atsirado „jungtinio“ politiko nuotrauka – R. Pakso galva su V. Uspaskicho veidu. Ir naujoji pavardė – „UsPaksas“ arba „UsPaksichas“.

Taip pat svarstoma, kaip vadinti tuos „darbiečius“ ir „tvarkiečius“, kurie nepritars partijų susijungimui: „beDarbiais“, „beTeisiais“ ar tiesiog „beTvarke“.