Neseniai Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pasiūlęs kandidatu į prezidentus registruoti bedarbį Alfredą Aliukevičių, kurio rankomis ketino valdyti Lietuvą, M. Filipavičius persigalvojo. VRK jis įregistravo naują kandidatą – tai Jonas Lašinis, gyvenantis iš to, kad vairuoja greiderį.

„J. Lašinis – daugiavaikis tėvas, greideristu dirba šiuo metu. Devynis vaikus turi“, - DELFI teigė M. Filipavičius.

Paklaustas, kodėl nutarė į prezidentus siūlyti J. Lašinį, pašnekovas buvo lakoniškas: „Pažįstu, ir jis pats pareiškė norą dalyvauti – aš net neprašiau“.

Tuo tarpu ankstesnis jo atstovas A. Aliukevičius esą nutarė nebepretenduoti į kandidatus. „Manau, matėt, koks jisai. Nelabai rimtas, nelabai tinkamas, nelabai patikimas. Jis jau atsiima kandidatūrą“, - informavo M. Filipavičius.

Greiderio vairuotojas J. Lašinis – jau trečias žmogus, kurio rankomis Lietuvą valdyti norėtų M. Filipavičius. „Dievo pašauktu kandidatu“ save vadinantis veikėjas kreipėsi ir į Seimo narį Naglį Puteikį, kuris praėjusią savaitę trenkė durimis ir paliko konservatorių partijos bei frakcijos Seime gretas.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pirmadienį įregistravo dar vieną rinkimų kampanijos dalyvę - "Lietuvio kalendoriaus" leidimu išgarsėjusią Danutę Balsytę-Lideikienę.

VRK anksčiau D.Balsytę-Lideikienę buvo atsisakiusi registruoti politinės kampanijos dalyve, nes ši nebuvo pateikusi tam būtinų dokumentų.

Iš viso VRK yra registravusi 14 prezidento politinės kampanijos dalyvių.

Politinės kampanijos dalyviai prezidento rinkimuose gali registruotis iki vasario 20 dienos. Tam, kad taptų kandidatais, vėliau jie turės pateikti pareiškinius dokumentus, sumokėti užstatą ir surinkti ne mažiau kaip 20 tūkst. jų kandidatūrą palaikančių rinkėjų parašų.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 11 dieną.