„Visų pirma Rusija, Baltarusija, kurios vykdo aktyvią žvalgybinę veiklą ir renka informaciją apie mūsų valstybės tarnybą, kariuomenę. Taip pat aukščiau yra pakeltos terorizmo grėsmės. Yra kibernetinis ir informacinis saugumas“, - laidoje „Dienos klausimas“ kalbėjo A. Paulauskas.

Paklaustas, ar demografija, socialinė nelygybė ir panašios problemos taip pat neturėtų būti laikomos grėsmėmis šaliai, NSGK pirmininkas teigė, kad vis tiek pirmiausiai reikia rūpintis išoriniu ir vidiniu saugumu.

„Būtų keista, jeigu saugumas analizuotų vidines grėsmes. Jie privalo stebėti grėsmes mūsų nacionaliniams saugumui, mūsų gyvenimo išlikimui. Jeigu mūsų šalyje nebeliks nepriklausomos valdžios, okupuota bus šalis, tai ši problema išvis nebus sprendžiama. Tai reikia sutarti, kad svarbiausia – išorinis saugumas ir vidinis, o po to kalbama apie visas grėsmes – demografiją, nusikalstamumą, socialinę nelygybę. Bet šias grėsmes reikia spręsti tipiniais būdais, nėra kažkokių netipinių. Tai yra nuoseklus kasdienis darbas“, - teigė pašnekovas.