Tuo tarpu finansų ministrė Ingrida Šimonytė tarp Vyriausybės narių neturtingiausia.

Tokie duomenys pateikiami „Valstybės žinių“ interneto svetainėje paviešintoje kasmetinėje turto deklaracijų ataskaitoje.

Pas D.Grybauskaitę – mažiau pinigų, bet daugiau turto

Turto deklaracijų duomenimis, prezidentė D. Grybauskaitė turi turto už kiek daugiau kaip 2 mln. Lt. Šalies vadovės privalomas registruoti turtas įvertintas beveik 1,18 mln. Lt, piniginės lėšos – kiek daugiau nei 822 tūkst. Lt.

Palyginus su praėjusiais metais, D. Grybauskaitės piniginis turtas sumažėjo apie 255 tūkst. Lt, tačiau prezidentės privalomo registruoti turto vertė išaugo beveik 419 tūkst. Lt. Bendras šalies vadovės turtas per 12 mėnesių išaugo daugiau nei 163 tūkst. Lt.

I.Degutienė turtingesnė už A.Kubilių

Premjero Andriaus Kubiliaus turtas, „Valstybės žinių“ skelbiamais duomenimis, šiuo metu sudaro beveik 622,5 tūkst. Lt. Dar apie 30 tūkst. litų vertas turtas priklauso A. Kubiliaus žmonai Rasai Kubilienei.

Palyginus su praėjusių metų turto deklaracijų duomenimis, premjero ir jo žmonos turtas iš esmės nepakito.

Tuo tarpu Seimo pirmininkė Irena Degutienė savo turtu gerokai lenkia partijos kolegą A. Kubilių. Parlamento vadovės turtas siekia beveik 668 tūkst. Lt, piniginės lėšos – dar kone 16 tūkst. Lt.

Seimo pirmininkės vyras Gediminas Degutis – milijonierius. Jo privalomas registruoti turtas vertas daugiau kaip 668 tūkst. Lt, piniginės lėšos – beveik 231 tūkst. Lt, dar 230 tūkst. litų G. Degutis yra išdalinęs paskoloms.

Bendra Degučių turto vertė – daugiau nei 1,8 mln. Lt.

Per metus Seimo pirmininkės ir jos vyro turtas išaugo apie 300 tūkst. Lt.

Aplinkos ministras turtingesnis už prezidentę

Aplinkos ministras, „prisikėlėlis“ G. Kazlauskas gali skųstis reitingais, bet ne piniginės storiu. Turto deklaracijoje ministras nurodė turįs privalomo registruoti turto už 2,3 mln. Lt.

Gediminas Kazlauskas
Dar 312 tūkst. Lt ministras turi sukaupęs piniginėmis lėšomis, beveik 646 tūkst. Lt – politiko gautos ir negrąžintos paskolos.

Ministro žmona Renata Kazlauskienė – taip pat milijonierė. Jos privalomo registruoti turto vertė siekia daugiau nei 2,6 mln. Lt, piniginės lėšos – kiek per 201 tūkst. Lt. Palyginus su 2010 m. duomenimis, Kazlauskų turtas beveik nepakito.

A.Sekmokas nepralobo

Energetikos ministro, konservatoriaus A. Sekmoko privalomas registruoti turtas šiuo metu vertas 1,62 mln. Lt, dar 587 tūkst. Lt politikas turi sukaupęs piniginių lėšų pavidalu.

Prieš metus A. Sekmoko turtas viršijo 2,2 mln. Lt. Taigi per pastaruosius 12 mėnesių energetikos ministras praturtėjo tik apie 3,6 tūkst. Lt.

R.Žylius kelissyk turtingesnis už D.Kreivį

Ūkio ministras Rimantas Žylius šiemet deklaravo privalomo registruoti turto už 690 tūkst. Lt, 6,7 tūkst. Lt piniginių lėšų ir 472,9 tūkst. Lt gautų ir negrąžintų paskolų. Jo antroji pusė Kristina Vaivadaitė – atitinkamai 703 tūkst., 67 tūkst. ir 472,9 tūkst. Lt.

Per metus ministro ir jo žmonos įsiskolinimai sumažėjo po maždaug 62 tūkst. Lt. Jų privalomas registruoti turtas išaugo apie 43 tūkst. Lt. Maždaug perpus sumažėjo jų piniginės lėšos.

Buvęs ūkio ministras, konservatorius Dainius Kreivys, R. Žyliui vietą užleidęs maždaug prieš pusmetį, deklaravo kiek daugiau nei 600 tūkst. Lt turto.

Visuomeniniu premjero patarėju dirbantis eksministras nurodė turįs privalomo registruoti turto už 494,6 tūkst. Lt ir 109,3 tūkst. Lt piniginių lėšų.

D. Kreivio deklaruojamas turtas per metus išaugo kiek daugiau nei 11 tūkst. Lt.

Kiek ir kokio turto valdo buvusio ministro žmona Dalia, šiemet nenurodyta. Pernai ji deklaravo turto už kiek daugiau nei 209 tūkst. Lt.

Palaičių turtas per metus išaugo 400 tūkst. Lt

Į milijonierių klubą patenka ir liberalcentristų vidaus reikalų ministras R. Palaitis. Jis šiemet deklaravo privalomo registruoti turto už 2,18 mln. Lt, 429,4 tūkst. Lt piniginių lėšų bei 329,3 tūkst. Lt gautų ir negrąžintų paskolų.

Ministro sutuoktinės Vilijos Venckutės-Palaitienės kraitis – iš viso apie 117 tūkst. Lt.

Pernai R. Palaitis deklaravo privalomo registruoti turto už kiek mažiau nei 1,78 mln. Lt, 407,8 tūkst. Lt piniginių lėšų ir 357,7 tūkst. Lt gautų ir negrąžintų paskolų. Ministro žmona prieš metus nurodė turinti turto už 102 tūkst. Lt.

Palaičių turtas per 12 mėnesių Palaičių turtas išaugo apie 400 tūkst. Lt.

K.Starkevičius – gerokai turtingesnis nei pernai

Konservatorių žemės ūkio ministras K. Starkevičius su žmona Rasa pernai tik nežymiai viršijo 1 mln. Lt slenkstį – Starkevičių bendras turtas siekė apie 1,14 mln. Lt. Bet po metų Starkevičiai milijonierių būrelyje jaučiasi kur kas tvirčiau.

Vien K. Starkevičiaus privalomas deklaruoti turtas dabar yra vertas daugiau, nei visas šeimos turtas praėjusiais metais – 1,42 mln. Lt. Piniginėmis lėšomis ministras turi beveik 246 tūkst. Lt, jo gautų ir negrąžintų paskolų vertė – 184,5 tūkst. Lt.

Prie šio kraičio ministro žmona gali pridėti privalomo registruoti turto už 110,7 tūkst. Lt ir 60 tūkst. Lt piniginių lėšų.

Doktorantė R.Šimašiaus antroji pusė pastebimai praturtėjo

Vilniaus universitete doktorantūrą studijuojanti Liberalų sąjūdžio teisingumo ministro Remigijaus Šimašiaus gyvenimo draugė Agnė Matulaitė per pastaruosius 12 mėnesių gerokai pralobo.

Turto deklaracijų duomenimis, antroji R. Šimašiaus pusė pernai turėjo privalomo registruoti turto už 269 tūkst. Lt ir 10 tūkst. Lt piniginių lėšų. Dabar šie skaičiai siekia atitinkamai 675 tūkst. ir 5 tūkst. Lt. Taigi antrosios ministro pusės piniginė per metus išsipūtė daugiau nei dvigubai.

Tuo tarpu pats R. Šimašius šiuo metu turi privalomo registruoti turto už 243 tūkst. Lt, beveik 20 tūkst. Lt pinigais ir 254,5 tūkst. Lt negrąžintų paskolų.

Per metus ministro turto vertė krito 180 tūkst. Lt.

I.Šimonytė tarp ministrų neturtingiausia

Ingrida Šimonytė
Finansų ministrė Ingrida Šimonytė, regis, rūpinasi valstybės finansais, bet savus pamiršta. Visas jos turtas tesudaro beveik 90 tūkst. Lt. Per metus jis išaugo tik 3,6 tūkst. Lt.

Visas šis padidėjimas – piniginės lėšos. Finansų ministrė per pastaruosius metus savo santaupas didino maždaug po 300 Lt kas mėnesį.

Už visos valstybės finansus atsakingos I. Šimonytės turtas kukliausias tarp visų Vyriausybės narių.

Juknevičių šeimoje – stabilūs finansai

Krašto apsaugos ministrės, konservatorės Rasos Juknevičienės ir jos vyro Zenono turtas per metus iš esmės nepakito.

Kaip ir pernai, ministrė su vyru deklaravo privalomo registruoti turto už 444 tūkst. Lt. Dar 12,5 tūkst. Lt – ministrės piniginės lėšos.

Kultūros ministras į milijonierių klubą nepatenka

„Prisikėlėlių“ deleguotas kultūros ministras Arūnas Gelūnas šiemet deklaravo privalomo registruoti turto už beveik 566 tūkst. Lt. 13,7 tūkst. Lt – ministro piniginės lėšos. Dar beveik 399 tūkst. Lt – gautos ir negrąžintos paskolos. A.Gelūno sutuoktinė Vilma, pagal deklaracijas, jokiu turtu nedisponuoja.

Pernai Gelūnų turtas viešai skelbiamas nebuvo.

D.Jankauskas prarado 17,9 tūkst. Lt

Socialinės apsaugos ir darbo ministro, konservatoriaus Donato Jankausko turtas šiuo metu vertas beveik 111 tūkst. Lt, jo sutuoktinės Audros Daivos Jankauskienės turtas – kiek daugiau nei ketvirtis milijono litų.

Per metus ministro žmonos turtas nepakito. Paties D. Jankausko turtas nuvertėjo 17,9 tūkst. Lt.

E.Masiulis – stabiliai pasiturintis

Eligijus Masiulis
Liberalų sąjūdžio pirmininkas, susisiekimo ministras E. Masiulis su žmona Ieva, kaip ir pernai, turi turto už daugiau nei milijoną litų. E. Masiulio privalomas registruoti turtas vertas 315 tūkst. Lt, kaip ir prieš metus.

Tuo tarpu I. Masiulienės privalomas registruoti turtas per 12 mėnesių nuvertėjo apie 127 tūkst. Lt. Bendras Masiulių turtas šiuo metu vertas beveik 1,14 mln. Lt.

Tiesa, 486 tūkst. Lt E. Masiulis dar turės atiduoti – tai paskolos, kurias ministrui dar reikės grąžinti. Per metus Masiulių turtas sumažėjo apie 113 tūkst. Lt.

Liberalcentristų sveikatos apsaugos ministro Raimondo Šukio ir jo žmonos Adelės turtas šiuo metu sudaro apie 636 tūkst. Lt. Per metus šis skaičius pasikeitė nežymiai.

Iš esmės nepakito ir Švietimo ir mokslo ministerijos vadovo Gintaro Steponavičiaus bei jo antrosios pusės Ugnės Jasinskaitės turtas. Jiedu šiuo metu kartu valdo turto už maždaug 551 tūkst. Lt.

Užsienio reikalų ministro Audroniaus Ažubalio bei jo sutuoktinės Loretos turtas per 12 mėnesių beveik nepakito ir šiuo metu siekia apie 220 tūkst. Lt.