"Girdėjau tik galimai ir tariamai. Galimai ir tariamai komentuoti negaliu, o komentuoti galiu tik faktus. Dėl pačio paskyrimo, turi būti gautos visos pažymos apie patikimumą ir tai atrodo yra padaryta, kiek žinau", - žurnalistams sakė prezidentė.

Anksčiau, komentuodama buvusių FNTT vadovų atleidimą, D.Grybauskaitė yra sakiusi, kad "FNTT vadovų reputacija neturi kelti jokių abejonių".

Šalies vadovė sakė nesiejanti FNTT vadovo skyrimo su vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio atleidimu, ir pranešė dekretą dėl ministro atleidimo su pirmadienio data pasirašysianti penktadienį.

"Atleidimas ministro R.Palaičio nesusijęs su (FNTT vadovo) paskyrimu. Yra teikimas atleisti nuo 26 dienos, tai kai grįšiu iš Panevėžio, rytoj ir pasirašysiu", - sakė D.Grybauskaitė spaudos konferencijoje po susitikimo su Latvijos prezidentu.

K.Jucevičius trečiadienį pripažino pats pasirašęs raštą dėl savo tinkamumo užimti FNTT vadovo pareigas, nes daugiau nebuvo kam. Seimo Antikorupcijos komisija dėl to kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK), pastaroji kitą savaitę spręs, ar priimti skundą nagrinėti.

Seimo Antikorupcijos komisija trečiadienį taip pat pranešė turinti duomenų, kad K.Jucevičiui FNTT būnant atsakingu už slaptų dokumentų administravimą galaimi dingo per šimtas slaptų dokumentų. Komisija teigė, jog dėl to tarnyboje pradėtas vidinis tyrimas, K.Jucevičiui esą buvo panaikintas priėjimas prie FNTT vidaus duomenų bazės. Pats K.Jucevičius kaltinimus neigia.

Antikorupcijos komisijai paskelbus, jog konkursą laimėjęs K.Jucevičius gali būti atsakingas dėl esą pradingusių dokumentų FNTT, pats K.Jucevičius tai vadina neteisingomis interpretacijomis, anot jo, dokumentai nedingo, o trūko atžymų registruose.